Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Pijanega voznika olajšali za 1.520 evrov

Tzlepotazdravje 20.06.12, alkohol, pijaca,  foto: shutterstock Shutterstock
28-letnik vozil pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja ter izgubil oblast nad avtomobilom, ki se je prevrnil na streho.

Voznik, državljan Kosova, se je ponesrečil včeraj zvečer okoli 21. ure na Bohinjski Beli. Kot so ugotovili policisti, je vozil prehitro, zato je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho.

"V litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligrama alkohola (mg/l), vozil pa je še brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V nesreči je bil udeležen sam. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga kaznovali z globo 1.520 evrov," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Po istem kopitu

Zelo podobna prometna nesreča se je zgodila le kake pol ure pozneje na Dobrem Polju pri Radovljici. 47-letni povzročitelj je popil še več kot prejšnji – napihal je 0,77 mg/l. Prav tako je vozil z neprilagojeno hitrostjo, vozila ni stalno obvladoval in povzročil nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval. 

Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Vložili bodo tudi obdolžilni predlog, v katerem bodo predlagali, naj se mu odvzame vozniško dovoljenje. "Neprilagojena hitrost vožnje se kaznuje z globo 300 evrov in izrekom treh kazenskih točk, vožnja pod  vplivom  alkohola  pa z  globo najmanj  1.200  evrov in sankcijo 18 kazenskih točk," so pojasnili na policiji. 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 22:17 30.julij 2013.

    V prvem primeru manjka tisto najvažnejše :TAKOJŠNJI IZGON IZ REPUBLIKE SLOVENIJE !!!!!!!!!!!!!1