Svet
9 ogledov

So pijani turisti res končali v Siriji? Ne, to je bila le šala.

Pijani Britanci v Siriji Facebook
Danes smo poročali o štirih britanskih turistih, ki naj bi po celodnevnem pijančevanju na Cipru in po nenavadnem spletu okoliščin končali v Siriji. Izkazalo se je, da so nas, kot številne druge medije, naplahtali.

Lewis Ellis, Alex McCormick in James Wallman naj bi se v turističnem središču Ayia Napa na grškem delu Cipra vso noč opijali, nato pa ob 9. zjutraj po neprespani noči prišli na idejo, da bi si privoščili turistični izlet z ladjico. Ogledali naj bi si delfine.

Vkrcali naj bi se na popolnoma napačno ladjico, kar je postalo jasno šele takrat, ko so že prepluli več kot sto kilometrov poti, piše britanski Mirror. "Že takoj ob vkrcanju mi je postalo čudno, saj sem videl, da smo edini tujci na ladjici. Vendar bil sem še vedno pod rahlim vplivom alkohola in nenaspan, zato nisem postavljal nobenih vprašanj," je povedal Lewis Ellis. Po nekaj urah vožnje naj bi vendarle vprašal, koliko se morajo še oddaljiti od obale, da bodo končno videli delfine.

Kot je sprva razlagal, je fante zajela panika, vendar posadka se za njih ni zmenila. Kje so najb bi nato odkrili s pomočjo Facebooka, ki naj bi kot trenutno lokacijo navedel Tartus, Sirija. Mestece ob obali, ki je le 50 kilometrov oddaljen od povsem uničenega Homsa in lokacija, na kateri imajo Rusi svoje oporišče.

Zgodba, ki se ni zdela tako neverjetna, je danes zjkutraj zakrožila po vsem svetu, o nenavadni dogodivščini Britancev so poročali tudi v Avstraliji. Vse dokler Lewis Ellis ni priznal, da je vse skupaj le potegavščina. Ellis se zdaj zabava na račun medijev glede katerih ugotavlja, da vse prepogosto poročajo, ne da bi preverili dejstva. To pa ni prva Ellisova potegavščina, na Youtube ima celo svoj kanal.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 2
  • Mahi 07:29 09.junij 2016.

    Lahko je potegavščina, lahko pa je res in jim je sedaj nerodni, ker se jim vsi režijo.... :)

  • blueone 18:20 08.junij 2016.

    Tale Lewis je tudi trikrat Lewis