Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Pijani vozniki na gorenjskih cestah

Alkotest Boštjan Tacol
Gorenjski policisti včeraj obravnavali dva močno pijana voznika in še pijano voznico, ki je vozila prehitro.

V Naklem so sinoči okrog 20. ure kranjski prometni policisti zaradi oviranja prometa obravnavali pijanega 41-letnega voznika iz Ljubljane. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal skoraj 3 promile. "Voznik zaradi zelo visoke stopnje alkohola niti slučajno ni bil sposoben  za  kakršno  koli  udeležbo  v  prometu. Tako pijanega človeka je nevarno  že  samo  peljati  z  vozilom,  kaj šele, da bi vozilo peljal sam," pravi Bojan Kos s kranjske policije. Tveganje,  da  tako pijan voznik povzroči nesrečo je namreč ogromno, saj je že  pri  enem promilu  alkohola  verjetnost za nesrečo v primerjavi s treznim voznikom  kar  25-krat večja. "Trikratna vrednost to tveganje še bistveno povečuje in je zelo daleč od dovoljene vrednosti 0,24 mg/l oz. 0,5 promila," dodaja Kos.

Ljubljančan včeraj ni bil edini pijani voznik, ki so ga obravnavali gorenjski prometni  policisti.  Že  popoldne okoli 15. ure so na Jesenicah iz prometa izločili 44-letnega tujca, državljana BiH, ki je vozil z 0,74 mg/l alkohola (kar je več kot 1,5 promila), pozno zvečer okoli 23. ure pa so iz prometa v Kranju  izločili še 26-letno Kranjčanko, ki je vozila z 1,13 mg/l alkohola. Kranjčanka  je  vozila tudi prehitro. Na cesti, kjer je omejitev 50 km/h je bila  njena  hitrost  67  km/h.  Oba sta bila izločena iz prometa, tujec pa včeraj  zaradi  alkohola  že  kaznovan  z globo 1.280 euri in 18 kazenskimi točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.