Svet
596 ogledov

Pilot potnikom: "Imamo težave. Začnite moliti."

Pilot Shutterstock
Pilot letala Airbus A330-300 je moral obrniti sredi leta zaradi tehničnih težav. Potnikom je položil na srce, naj začnejo moliti.

Letalo letalske družbe Air Asia X je bilo na poti iz Pertha v Malezijo. Približno uro in 15 minut po začetku leta je potnike presenetil glasen pok, po katerem se je letalo začelo tresti. Pilot se je odločil letalo obrniti in se vrniti na letališče v Perthu. Na krovu letala je bilo 359 potnikov.

"Letalo se je treslo celo pot nazaj, približno dve uri," je za CNN povedal Damien Stevens, ki je bil na letalu. "Zelo se je treslo. Bilo nas je strah," je dejal Stevens, ki je bil na poti na počitnice. Pilot se je na potnike dvakrat obrnil s prošnjo po molitvi.

 

K sreči se je letalo srečno vrnilo v Perth in varno pristalo. Stevens je pohvalil pilota, ki se je z vsemi potniki po pristanku tudi rokoval. "Ko smo pristali, smo vsi začeli ploskati," je vzdušje po pristanku opisal Stevens. Potniki so na spletu objavili več posnetkov in ob tem zapisali, da so mislili, da bodo umrli.

Za kakšno težavo je šlo, še ni znano. Gre pa za drugi dogodek, povezan z motorji Rolls-Royce Trent 700 v tem mesecu in tretjega v dveh mesecih. Iz družbe Rolls-Royce so že sporočili, da delajo na tem, da odkrijejo vzrok težav.

 

Komentarjev 2
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 06:46 27.junij 2017.

    Molitev ni prav nič pomagala, pomagala je tehnologija!

  • Plavi-mil 12:19 26.junij 2017.

    Pa naj še kdo reče, da molitev in prošnje ne pomagajo, vsi živi in zdravi.