Slovenija
22 ogledov

Piloti Adrie Airways v ponedeljek pod nebo

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways adria airways
Piloti Adrie Airways so z vodstvom družbe osegli dogovor, zato je stavka za 30. november odpovedana.

Piloti Adire Airways so nameravali v ponedeljek ostati izven pilotskih kokpitov, saj niso bili zadovoljni s potekom pogajanj za sklenitev nove kolektivne pogodbe o plačah in pogojih dela, potem, ko je bila stara kolektivna pogodba s strani delodajalca odpovedana.

Danes pa sta obe strani očitno le našli skupni jezik, saj so s slovenskega letalskega prevoznika popoldan sporočili, da je stavka odpovedana. 

"Vodstvo podjetja in sindikat SPPS sta se uskladila o vseh stavkovnih zahtevah in definirala skrajni rok za sklenitev kolektivne pogodbe pilotov, to je 31. 1. 2016, v kateri bodo zajete ključne dogovorjene rešitve. Vodstvo podjetja in Sindikat SPPS bosta nadaljevala intenzivna pogajanja z namenom čimprejšnje sklenitve kolektivne pogodbe za pilote v Adrii Airways," so sporočili iz Adrie Airways. V družbi so se tudi opravičili potnikom, ki so že iskali ali poiskali alternativo za ponedeljek.

Sindikat je zahteval dvig mase za plače pilotov ter "odpravo kršitev kolektivne pogodbe, ki se v družbi še vedno uporablja ter odpravo kršitev pravic delavcev, ki izhajajo iz zakonov, kolektivnih pogodb ter pogodb o zaposlitvi."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.