Šport
15 ogledov

Pipan: "Bili smo boljši v vseh elementih"

Nikolov Pipan Union Olimpija Partizan ABA Union Olimpija/Aleš Fevžer
Z navdahnjeno predstavo so košarkarji Union Olimpije v domačih Stožicah sinoči ponižali beograjski Partizan (87:58) in pred navdušenimi navijači prišli do tretje letošnje zmage v regionalni ligi ABA.

"Bili smo boljši v vseh elementih. Pokazali smo, kako moramo odigrati tudi v prihodnje. Kolektivna in agresivna obramba. Nismo jim dovolili, da razvijejo svojo igro. Vse poti do koša so bile zaprte," je bil s predstavo svojih varovancev razumljivo navdušen trener Union Olimpije Aleš Pipan, ki je bil malce nezadovoljen le z uvodnimi minutami sinočnjega obračuna: "V napadu je še bilo nekaj nervoze, predvsem na začetku, a smo se hitro sprostili. Povečali smo ritem in odigrali hitro v napadu. Mislim, da smo zasluženo visoko premagali Partizana."

Že v sredo čaka zmaje prvi domači obračun v pokalu EuroCup, tako da časa za proslavljanje nimajo na pretek. Tega se zaveda tudi Pipan: "Pred nami so že druge tekme in nismo v situaciji, da predolgo razmišljamo o zmagah."

Begić in Omić previsoka za goste

Presenetljivo mirno je v zadnjih minutah blamažo svojih košarkarjev z roba parketa spremljal Duško Vujošević, ki je po dvoboju poudaril, da je bila domača zasedba premočan tekmec.

"Čestitam Union Olimpiji za veliko boljšo predstavo. Olimpija igra ali z Begićem ali Omićem, ekstremno visokima igralcema v obrambi. Pokazali smo slabo košarkarsko inteligenco, saj smo prejeli kar osem blokad. Imeli smo slabo koncentracijo skozi celo tekmo, saj se ne spomnim, kdaj bi katerakoli ekipa prejela kar osem blokad na enem srečanju."

Igralci brez karakterja

Trener Partizana se zaveda, da bo njegovo moštvo s takšnimi predstavami v letošnji zasedbi prava topovska hrana za najboljše ekipe: "Izjemno sem jezen na svoje igralce. Dovolili smo si preveč slabih minut na tekmi. Nismo kompletni in nismo na nivoju Partizana NIS. Nimamo karakterja, ki je krasil igralce Partizana NIS v prejšnjih sezonah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.