Šport
26 ogledov

Pipan: "V Istanbul gremo po prvo zmago"

(Union Olimpija - Hapoel) aleš pipan eurocup stožice evropski pokal Saša Despot
Za trenerja Union Olimpije Aleša Pipana današnji uvodni obračun evropskega pokala EuroCup v Istanbulu proti favoriziranemu Bešiktašu (18.30) ni odločilnega pomena, kljub težavam s poškodbami pa je ljubljanska zasedba v Turčijo odpotovala z upanjem na presenečenje.

Vodja strokovnega štaba edinega slovenskega predstavnika v pokalu EuroCup ne dela razlik med nastopi v ligi ABA in evropskem tekmovanju, čeprav je letos že večkrat poudaril, da bo dal večji pomen tekmam v regionalnem tekmovanju. "Večjih razlik med ligo ABA in EuorCupom v bistvu ni. Morda le v Vzhodni konferenci ruska moštva malce odstopajo glede sloga igre, drugače pa je vse skupaj precej podobno," je vzporednici med obema tekmovanjema potegnil Aleš Pipan, ki je svoje varovance maksimalno pripravil na današnji spopad.

Brez bele zastave

"Bešiktaš je kakovostna ekipa z odličnimi posamezniki. Pri pripravi na tekmo smo opazili, da morda niso še povsem uigrani in to bi lahko bila naša priložnost. Nekateri boljši košarkarji so se jim pozneje priključili, a se zavedamo, da so individualno zelo močni, tako pod obročema kot na zunanjih položajih. Po mojem mnenju je prvo tekmo vedno boljše igrati v gosteh in skušati izkoristiti nasprotnikove slabosti. Tako v Istanbul ne potujemo z belo zastavo, temveč gremo po prvo zmago," je številnim novinarjem na včerajšnjem zadnjem treningu v Stožicah zaupal strateg zmajev.

Največji poudarek bo drevi ponovno na obrambi: "Turki veliko igrajo ena na ena, pod košem imajo dva korpulentna Američana, ki ju moramo izriniti stran od obroča. Po drugi strani moramo zaustaviti tudi njihove nevarne zunanje igralce, ki so nevarni v prodorih in pri metu. Če ne bomo igrali prave obrambe, bo težko računati na presenečenje."

Vsaka tekma nova zgodba

Ljubljančani so zelo solidno štartali v novo sezono regionalne lige, kar pa na današnjem srečanju ne bo igralo bistvenega pomena: "Vse kar se je dogajalo v preteklih tednih je že pozabljeno, saj je vsaka tekma nova zgodba z drugačnim razvojem dogodkov. V Istanbulu bomo nastopili brez Murića, a imamo na tem položaju kar nekaj košarkarjev, ki lahko nadoknadijo njegovo odstotnost. Ostali košarkarji so pripravljeni na težko bitko. V moštvo se vrača tudi Hrovat, ki je po poškodbi že dovolj samozavesten za nastop."

Za konec druženja s predstavniki sedme sile se Pipan ni hotel preveč razgovoriti o ciljih: "O ciljih lahko več javno pove direktor Zupančič, seveda pa imamo tudi mi v garderobi svoje cilje. Predvsem si želimo v vsaki tekmi dati vse od sebe in štartati na zmago. Iz treninga v trening skušamo odpraviti naše pomanjkljivosti, vendar potrebujemo še nekaj časa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.