Šport
12 ogledov

Pipanovi si kaj več kot poraz niso zaslužili

Nebojša Joksimović KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Sinočnji košarkarski derbi v Novem mestu se je razpletel s prepričljivo in povsem zasluženo zmago Krke (71:54), ki je v vseh košarkarskih elementih nadigrala Union Olimpijo.

"Čestitke Union Olimpiji, saj nas je prisilila, da igramo tako kot smo igrali. Ni bilo slabo. Z njimi moraš igrati borbeno. Igrali smo tudi pametno. Če bi tako igrali v nekaterih drugih tekmah, bi jih dobili. Dobro smo se pripravili, bili smo v težki situaciji in dobro smo se odzvali," je bil s predstavo svojega moštva zadovoljen trener Krke Aleksandar Džikić, ki je poudaril, da je slovenski derbi vedno posebna tekma: "Za obe moštvi je to posebna tekma, Union Olimpija je odlično moštvo in želim jim, da pridejo čim dlje v Evropskem pokalu."

Krkaši prekinili črn niz

Pomembnost zmage je izpostavil tudi izkušeni Nebojša Joksimović, ki je proti nekdanjim delodajalcem prikazal učinkovito predstavo, večino od svojih 14 točk pa je prispeval v ključnih trenutkih tekme: "Vsi skupaj smo se zavedali, da je tekma zelo pomembna. V pripravi nanjo je bilo čutiti, da moramo prekiniti negativen niz. Izgubili smo šest tekem zapored in to je bilo preveč. Upam, da je večina težav za nami in z igro in s pristopom, ki smo ju danes prikazali, lahko pričakujemo boljše izide v prihodnjih tekmah."

Preveč napak in zgrešenih metov

Ljubljančani so bili v dolenjski prestolnici le bleda senca moštva iz zadnjih tednov. Trener Aleš Pipan ni našel pravega recepta za čvrsto obrambo Novomeščanov, ki je povsem zaustavila ljubljanski napad."Krka je bila boljša v vseh elementih. Nismo imeli niti enega razpoloženega košarkarja, ki bi se lahko kosal z Novomeščani. Preveč je bilo napak, zgrešenih odprtih metov, metov iz neizdelanih situacij. Igrali smo popolnoma drugače, kot smo se dogovorili, tako da si več kot poraza nismo zaslužili," je priznal Pipan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.