Šport > Nogomet
29 ogledov

Piqué: "Ko je Mou zmagoval, ste mu dovolili vse"

Pique Barcelona Malaga novinarska konferenca pokal Copa del Rey EPA
Potem, ko je Barcelona v nedeljo Real Madridu na lestvici španske lige pobegnila že na rekordnih 18 točk, je njen branilec Gerard Piqué presenetil na novinarski konferenci, kjer je v ponedeljek ostro kritiziral španske medije. Po njegovem mnenju se nad trenerja Joséja Mourinha spravljajo zgolj zato, ker ne zmaguje. Več.

"Večkrat mi je smešno, ko berem medije. Ko je zmagoval, se je (Joséju) Mourinhu dovolilo vse, Madrid je prišel na Camp Nou in Titu (Vilanovi) je porinil prst v oko. Koliko tekem kazni je dobil? Nič! Zdaj, ko se je odrekel Ikerju (Casillasu), ali ko je napadel enega vašega kolega, ga kritizirate. To ni pošteno," je bil oster Gerard Piqué.

Branilec Barcelone je brez dvoma dregnil v osje gnezdo, saj so njegove besede postale najbolj komentirana tema dneva. Navijači mu večinoma prikimavajo, saj so mnogi že naveličani polariziranega poročanja madridskih in katalonskih medijev, ki povsem neobjektivno poročajo o Barçi in Real Madridu.

"Mou je bil vedno tak," je nadaljeval Piqué. "Težava je v tem, da se mu je dovolilo vse, ko je zmagoval. Zdaj pa ne. Ne verjamem, da morajo biti mediji takšni, to pa menim tudi za medije iz Barcelone. Izgleda, kot da ne bomo nikoli izgubili, a to se bo zgodilo. Ko novinar izgubi nepristranskost, potem stvari počne slabo. Govorim za oba tabora, to ni namenjeno le Madridu."

Ne smejo imeti občutka nepremagljivih

Piqué kljub rekordnemu dosežku Barcelone, ki je z zmago pri Málagi v nedeljo postavila nov rekord španske lige po številu točk na polovici prvenstva (55), še vedno verjame v prebujenje večnih rivalov, ki s 37 točkami močno zaostajajo tudi za drugouvrščenimi mestnimi tekmeci Atléticom (44).

"Dokler matematično ne bo imel več možnosti, bo Real Madrid velik nasprotnik. Ne smemo imeti občutka, da smo nepremagljivi. Ekipa je pripravljena na to, da bo prejemala pohvale, čeprav te naredijo več škode kot koristi. To leto lahko igramo z veliko več variantami. Imamo zelo dobro in tekmovalno ekipo," je še dodal medijski guru Piqué, ki se je Mourinha lotil že decembra.

Barcelono nov dvoboj z Málago čaka že v sredo, ko se bodo z Andaluzijci pomerili na prvi tekmi četrtfinala španskega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.