Šport > Nogomet
32 ogledov

Piqué: To je bil pa višek!

gerard pique Profimedias
Gostovanje Španije v Albaniji je imelo še 'tretji polčas'. Zanj sta poskrbela Sergio Ramos in Gerard Piqué.

Sergio Ramos se je na tekmi poškodoval in bo z nogometnih zelenic odsoten vsaj en mesec, Gerard Piqué pa je povedal, da bo prenehal z igranjem za reprezentanco po svetovnem prvenstvu 2018.

"Gre za premišljeno odločitev. Dosegli so, da v reprezentanco ne prihajam več z veseljem," je dejal Pique in poudaril, da je sodu dno izbil zadnji incident z dresi.

sergio ramos | Avtor: Profimedias Profimedias
Pique, član Barcelone in ponosen Katalonec, je na tokratni reprezentančni akciji opozoril nase s potezo, ko si je s škarjami skrajšal rokave na majici oziroma dresu, češ, da ga ovirajo pri igri. S tem je odrezal tudi rumen in rdeč trak na koncu rokavov oziroma barvi španske zastave.

Čeprav je španska nogometna zveza takoj povedala, da trakova ne predstavljata zastave in da so isto storili še nekateri igralci v reprezentanci, se je plaz kritik oziroma nacionalizma vsul le na Piqueja.

"To z dresom je bil višek. Enostavno ne zdržim več, čeprav bom imel 2018 le 31 let. Končal bom to etapo z zdajšnjim selektorjem, saj sem mu to obljubil," je dodal Pique.

''Svetovno prvenstvo v Rusiji bo moj zadnji turnir s špansko reprezentanco. Odločitve nisem sprejel danes, vendar že nekaj časa nazaj. Vedno sem dal vse od sebe, o tem ni nobenega dvoma. Očitno so ljudje, ki menijo, da bi bilo bolje, če me ne bi bilo tukaj. Veselim se, da bom igral za Julenovo ekipo in zato nisem spakiral že danes. Skupaj smo začeli in tako bomo tudi končali,'' je še povedal Piqué.

 
Kapetan Real Madrida Sergio Ramos se je na tekmi, ki jo je Španija dobila z 2:0, poškodoval koleno. Zdravniki pravijo, da ne bo nared za naslednjo reprezentančno akcijo sredi novembra, tako da se bo na klubskem seznamu poškodovanih pridružil Marcelu, Casemiru, Jamesu Rodriguezu in Luki Modriću.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:22 10.oktober 2016.

    Katalonci so eden od evropskih narodov, ki nima lastne države. Spremembe se bodo vsekakor zgodile ,upam ,da po mirni poti .