Magazin > Film & Glasba & TV
68 ogledov

Pirati so se opravičili Tarantinu za The Hateful Eight

Tarantino in Jackson Profimedias
Skupina piratov, ki je pred dnevi na splet dala več kot 10 največjih trenutnih in bodočih filmskih uspešnic, celo Tarantinov film, ki še ni dočakal uradne premiere v kinih, se je v nenavadnem sporočilu opravičila za svoje dejanje in dala zanimivo zavezo za naprej.

Skupina Hive-CM8 je v zadnjih dneh vzbudila veliko veselja pri filmskih nadušencih po svetu in še več ogorčenja pri filmskih studijih, distributerjih in lastnikih kinodvoran. Na spletu so se namreč po njeni zaslugi znašli filmi v visoki ločljivosti, kot so Spectre (James Bond), Legend, Steve Jobs, Creed in Bridge of Spies.

Ena največjih žrtev pa je dolgo pričakovani film The Hateful Eight režiserja Quentina Tarantina, ki je bil objavljen cel teden pred uradno premiero v kinih. 

The Hateful Eight | Avtor: The Weinstein Company The Weinstein Company
Neznanci za Hive-CM8 so obljubili, da imajo na svojih diskih še 40 filmskih naslovov, ki jih bodo postopoma objavljali na strežnikih, s katerih jih nato uporabniki širom po svetu lahko pobirajo s pomočjo torrentov. 

Potem pa je nenadoma vse potihnilo, nekaj dni ni bilo od njih nobenega glasu. Zato se je pričelo ugibati, da bo res nekaj resnice v enem od komentatorjev, ki je s pridihom grožnje navajal, da mu je znana identiteta enega od članov združbe. 

A so se pri Hive-CM8 sedaj znova oglasili in zbirki objavljenih filmov dodali še naslova Anomalisa in The Big Short. Hkrati so se v polomljeni angleščini srčno opravičili Tarantinu.

Prepričani, da so mu naredili dobro reklamo

"Nismo nameravali komentirati vseh zadnjih dogodkov, vendar menimo, da sedaj moramo spregovoriti," piše. Skupina trdi, da je videe naložila na splet izključno zato, da bi jih lahko videli tudi ljudje, ki iz takšnega ali drugačnega razloga ne morejo obiskovati kinodvoran - bodisi ker so prerevni ali ker jih preprosto ne vrtijo v njihovem koncu sveta. "Seveda te datoteke ne morejo pričarati vzdušja, kot bi ga uživali v kinih."

"Kot smo dejali že v našem nfo [besedilna datoteka ob vsakem torrentu], prosimo, da podprete proucente in si ogledate filme v kinih na velikem platnu, kar bi sicer morali storiti v vsakem primeru. Ustvarjalci potrebujejo denar od vstopnic, da si povrnejo stroške produkcije."

V nadaljevanju se skupina dotakne največjega greha, filma The Hateful Eight. "Žal nam je za težave, ki smo jih povzročili z lansiranjem takšnega veličastnega filma še pred uradno premiero. Nismo želeli nikogar prizadeti, nismo vedeli, da bo tako hitro postal tako popularen. The Hateful Eight je odličen, napet in zabaven vestern, v katerem se prepletajo odlična režija, fantastični igralci, čudovit scenarij, zelo lepa fotografija in zaključek za zapomniti. Zaradi vsega tega je The Hateful Eight nepozabljiv film, ki kaže na Quentina Tarantina v najboljši luči."

Vendar so prepričani, da so filmu naredili tudi veliko reklame. "Če si je film nameravalo v filmih ogledati le kakih pet odstotkov ljudi, si jih bo zaradi vse te medijske publicitete, ki smo jo nezavedno sprožili, sedaj gotovo 40 odstotkov ljudi želelei videti film v kinih, saj vsi govorijo o njem in želijo videti film, ki je povzročil toliko pompa. To bo gotovo zelo pomagalo prodaji vstopnic," vidijo v skupini zadevo s svetle plati in opozarjajo, da je film v zadnjih dneh op njihovi zaslugi žel povsem zastonjsko publiceteto v medijih.

Da so se naučili iz napake, dokazujejo s tem, da so z lansiranjem filma The Big Short počakali en teden po premieri. Kot zagotavljajo, bodo odslej tudi vse ostale filme objavljali z zamikom, gotovo pa ne vseh 40 naslovov.

"Od tipa z ulice"

Hive-CM8 sicer trdi, da so filme dobili "od tipa na ulici" in da ne gre za kopije, ki jih člani različnih filmskih režij prejmejo za namen ocenjevanja filma (t. i. screenerji). Pri objavljeni kopiji The Hateful Eight sicer sledi vodijo do Andrewa Kosove, direktorja ene najbolj vidnih produkcijskih hiš v  Hollywoodu, vendar ni dokazov, da je povezan s krajo. Menda filma sploh ni nikoli ni videl in naj bi nekdo prestregel pošiljko z DVD-jem, še preden je prišla do njega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.