Slovenija
41 ogledov

Pirc Musarjeve za zdaj ne bo na RTV

Nataša Pirc Musar Saša Despot/Žurnal24
Programski svet Radiotelevizije Slovenija bo ponovno odločal o generalnem direktorju.

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je danes prejel sklep višjega delovnega in socialnega sodišča, ki je v sodnem sporu glede imenovanja generalnega direktorja, zavrnilo predloga Nataše Pirc Musar. Zahtevala je začasno odredbo o ponovnem glasovanju programskega sveta in zaposlitev na mestu generalne direktorice. V. d. programskega sveta Mitja Štular pojasnjuje, da je odločitev pravnomočna in programski svet nadaljuje obnovljeni postopek izbire generalnega direktorja RTVS. Programski svet bo o izboru generalnega direktorja tako predvidoma glasoval po dopustniškem obdobju.

Nekdanjo informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar je programski svet ob prvem glasovanju 7. aprila letos izglasoval za novo generalno direktorico zavoda. Ker se je kasneje izkazalo, da dva svetnika nista izpolnjevala pogojev za to funkcijo, ju je državni zbor razrešil. Programski svet je nato konec maja ponovno glasoval o petih kandidatih, a nobeden od njih ni dobil dovolj glasov.

Komentarjev 3
  • janez 18:24 30.julij 2014.

    Miro Cerar, socialist brez vizijein programa.Video:http://youtu.be/JsZAJ6PuSO8

  • bfilipe 15:24 30.julij 2014.

    .a. telebajska, da bi bila direktorca..pajade, smet zanikrna..fertig deu a ne, tko kot do sedaj..kompletno zalego IP skinit..kaj sploh počnejo ti bubreki proračunski..

  • francl12 14:14 30.julij 2014.

    musarca naj rje poskrbi za svoje in posle svojega deda, saj ti niso vsi legalni!