Šport
43 ogledov

Pirnat: Izkušnja je res neverjetna

Matic Pirnat Žurnal24 main
Nekdanji igralec ameriškega nogometa Matic Pirnat je dobil priložnost, da se na treningu pridružil dvakratnim prvakom Miami Dolphins.

Nevsakdanja priložnost se je ponudila Maticu Pirnatu, nekdanjemu igralcu, zdaj pa pomočniku trenerja pri ekipi severnoameriškega nogometa Ljubljana Silverhawks, ki se je pridružil treningom dvakratnih prvakov ameriškega nogometa, ekipi Miami Dolphins. Treninge vodi Joe Philbin.

"Pri Miami Dolphins imam dva tedna možnosti obiska in ogleda vseh treningov, srečanja z igralci, sestankov med trenerji. Od njihovih trenerjev se učim tehnike ter filozofije. Dnevno sem z njimi od deset do dvanajst ur. Največ sodelujem s trenerji, ki so zadolženi za napad, občasno tudi z obrambnimi trenerji in trenerji posebnih moštev, prav tako pa tudi z osebjem, ki skrbi za moč in kondicijo. Predvsem sem presenečen nad vsemi podrobnostmi, ki jih na treningih obdelajo. Neverjetno je tudi, kako celotna organizacija deluje in koliko ljudi je potrebnih za to. Izkušnja je res neverjetna in sem zelo hvaležen Philbinu ter vsem drugim trenerjem, ki so me sprejeli odprtih rok in z mano delijo svoje znanje," je svoje vtise strnil Pirnat.

Pirnat se bo domov vrnil teden dni pred polfinalnim dvobojem srednjeevropke lige CEFL, ko se bodo Ljubljančani, okrepljeni z njegovim znanjem, pomerili proti večnim tekmecem, ekipo Vukovi iz Beograda. Polfinalna tekma bo v nedeljo, 28. junija, v Športnem parku Radomlje, ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.