Vizita za živali > Novice
122 ogledov

Piščanci so ga skoraj ubili

Kljunati ježek EPA
Mali kljunati ježek je komaj preživel napad piščancev, zdaj ga občuduje cel svet.

Kljunati ježki so zelo zanimive zaščitene živalice, ki jih najdemo v Avstraliji. Poleg kljunašev so zadnji predstavniki stokovcev, sesalcev, ki ležejo jajca. Tale mladiček je imel veliko smolo, saj so ga na dvorišču v Newcastlu napadli piščanci in skoraj ubili.

Najditelji so ranjenega mladička odpeljali v živalski vrt Toronga v Sydneyu, kjer živi že več kot dva tedna in odlično napreduje. Njegove fotografije so zaradi neizmerne ljubkosti hitro obkrožile svet. V devh tednih je pridobil že 130 gramov, hranijo pa ga s posebno mlečno mešnico. Predvidevaja, da je star približno štiri mesece, trenutno pa tehta 550 gramov.

Kljunati ježek | Avtor: EPA EPA

Kljunati ježki so ena najstarejših živečih vrst sesalcev, na zemlji so se pojavili že pred 200 milijoni let. Jajca imajo zanimivo kožasto lupino, valijo pa jih kar v trebušni vreči. Oskrbniki v živalskem vrtu ne vedo, zakaj je bil maldiček sam. Ali je morda njegova mama umrla, ali pa je nekako po nesreči padel iz materine vreče. 

Kljunati ježek | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.