Zdravje > Otrok
177 ogledov

"Ene mize se šibijo od dobrot, drugi otroci so na mrazu"

Obdarovanje
1/14
Profimedias
Objavljamo drugi del pisemc otrok Božičku in dedku Mrazu iz revnih družin. Izberite svojega otroka in mu omogočite, da bo imel pod dreveščkom prav svoje darilce.

"Pomembno je, da imajo otroci sanje in želje, saj to pomeni, da še niso povsem otopeli od vsega - kar se premnogim, v družinah družbenega dna, dogaja," je povedala predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin. Po njenih besedah je zelo pomembno, da se skupaj s starši, ki sami ne zmorejo, potrudimo za uresničitev otroških želja, "saj jim s tem nudimo potrditev in sporočamo, da  jih spoštujemo, imamo radi, so vredni in  da si zaslužijo pozornost." 

December je še posebej težak

"December je za družine v stiski še posebno težek. Ob povečanih stroških bivanja želijo vsaj otrokom omogočiti posebno praznično toplino-ki je skozi leto ne morejo.  V mnogih družinah se mize šibijo od dobrot, preštevilne  družine v stiski pa so takrat celo na hladnem in  brez možnosti doživetja vzdušja, ki ga ta čas prinaša," opisuje Anita Ogulin. Zato je tudi za Zvezo prijateljev mladine to mesec, ki je  težji od vseh ostalih v letu, kajti na njihova vrata ali telefone prihajajo nepredstavljivo strte mame in očetje - ki nikoli doslej niso prosile za pomoč, pa  zaradi otrok - želijo vsaj  ob teh praznikih - spremembe v korist otrok. 

"Zato iskrena hvala za vse dobre može, ki otrokom brez priložnosti  uresničujejo želje - skozi vaše bralce. Darilca potujejo do staršev, ki jih otrokom postavijo pod smrečice doma. Da se  tako, kot njihovi vrstniki - lahko veselijo in so objeti s prazničnim vzdušjem - hkrati s tem pa svoje zvedave glavice opremljajo z upanjem, da gre tudi njihovim družinam na bolje," dodaja.

Pisma dedku Mrazu 

Pisemca spodaj so pisali in risali otroci pod okriljem Zveze prijateljev mladine. Otroci so vseh starosti, nekateri med njimi živijo pri rejniških družinah, nekateri so huje bolni, vsem pa je enotna finančna stiska. Ker gre za ranljivo skupino otrok, smo jim v uredništvu spremenili imena, v pismih smo jih izbrisali, oziroma objavili le dele slikic in pisemc, kjer ni njihovih pravih imen.

Na dnu članka lahko prebirate pisemca, kjer so se otroci izpovedali dedku Mrazu ali Božičku.  Vsak izmed vas si lahko izbere otroka, ki ga bo obdaroval. V izogib podvajanju daril, svoj namen in ime ter številko otroka (Ž-26 do Ž-43) pošljite elektronsko sporočilo na anja.scuka@zurnal24.si in počakajte odgovor oziroma potrditev. Podrobnejša navodila o oddaji darili pa vam bomo poslali po elektronski pošti.

Otroci so se pri pisanju želja prepustili domišljiji. Nekatere želje so skromne, drugi si želijo veliko stvari. Če se odločite in postanete dobri mož enega od otrok, obdarujte po občutku in svoji zmožnosti, dovolj je že eno darilce, da mu pričarate nasmeh in polepšate praznike. 

Spodaj so prepisana pisemca in želje otrok. V članku ob imenih otrok bomo sproti pisali, kdo od otrok je že našel svojega dedka Mraza ali Božička. 

Neja Ž-26 (NEJA JE ŽE DOBILA SVOJEGA BOŽIČKA)

Za božička si želim majco in hlače številka 116. Pa še nogavice številka 35. Hvala 

Tobi Ž-27 (TOBI JE ŽE DOBIL SVOJEGA BOŽIČKA)

Želim si sreče in zdravja ter košarkaško žogo SIZE 6. Dragi Božiček, Miklavž in dedek Mraz, še enkrat hvala

Simon Ž-28 (SIMON JE ŽE NAŠEL SVOJEGA MIKLAVŽA)

Dragi Miklavž
Želim si nerf pištolo. Prosim če mi to prineseš. Proval sem se potrudit, da bi bil priden, ampak ne vem, če mi je to uspelo. Hvala

Tim Ž-29 (TIM JE NAŠEL SVOJEGA BOŽIČKA)

Božiček, želim si Minecraft lego kocke. Božiček hvala, ker nas vsako leto obdaruješ z darili. 

Miha, 6 let, Ž-30 (MIHA ŽE IMA SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček, želim si avto na daljinca. Hvala za igračko, se že veselim obiska in darila.

Aljoša Ž-31

Pismo Božičku!
Dragi Božiček – letos sem bil kar priden. Zato si želim – prosim zelenega gekona. Če pa nimaš denarja za gekona, bi imel teleskop. Rad te imam.

Dani Ž-32 (DANI IMA SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček, želim si lego kocke, bil sem zelo priden. Res te lepo prosim, hvala. Hvala!

Žiga Ž-33 (Žiga ŽE IMA SVOJEGA DOBREGA MOŽA)

Želim si lego kocke z vlakom ali nogometno žogo. Hvala za prijaznost, najboljši si dobri mož! Rad te imam.

Primož Ž-34 (PRIMOŽ IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA)

Želim si lego kocke in od Ledene dobe šalčko. Rad te imam Božiček! 

Kristjan Ž-35

Želim si lego kocke minicreft, čokolado in rolerje in igračo plišastega od ledene dobe. Hvala za darilo. Rad imam zimo in praznike.

Lea Ž-36 (LEA JE DOBILA BOŽIČKA)

Za Božička
Dragi Božiček! Stara sem devet let, za Božička si zelo želim kocke lego friends. Rada te imam

Izak Ž-37 (IZAK IMA SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi božiček
Želim si lego kocke, kopačke, številka noge je 34 ali 35. Hvala Božiček, zelo si prijazen in dobrega srca. 

Pisma Dedku Mrazu ali Božičku | Avtor: Otroci, ZPM Otroci, ZPM
Aleš Ž-38 (ALEŠ JE ŽE DOBIL SVOJEGA DEDKA MRAZA)
Sem triletni fant, hodim v vrtec. Ker mi mami ne more veliko kupiti, bi si zaželel kakšen avto, vlakec, karkoli drugega. In kakšno sladkarijo.

Tristan Ž-39

Dragi Božiček, želim si robota transformerja, ki se spremeni v avto in posteljo spiderman. Hvala in lepe praznike.

Ema Ž-40 (EMA JE NAŠLA SVOJEGA BOŽIČKA)

Dragi Božiček!
Želim si avto na dalinec, mogoče mercedesa CLA na dalinec! Hvala, najboljši si Božiček!

Maks Ž-41 (MAKS JE ŽE NAŠEL DEDKA MRAZA)

Dragi dedek Mraz!
Najprej naj povem, da v mojem imenu piše moja mamica. Čeprav sem star sedem let, ne znam pisat. Tudi govoriti ne znam. Včasih se trudim, ampak me nihče ne razume. Drugačne možgančke imam. Ampak moja mamica mi vsak dan pove, da sem čudovit fant. Rad imam vlake, barbike, glasbo. Najrajši pa nagajam sestrici in bratcu dvojčku :) Saj se hecam :) Res sem priden! Upam, da si tudi ti! 

Niko Ž-42 (NIKO JE ŽE NAŠEL DEDKA MRAZA)

Dragi dedek Mraz!
Sem slišal, da ti je že pisala moja mamica v imenu mojega brata dvojčka. No zdaj ti pa piše še v mojem imenu. Čeprav sem malo užaljen, ker ti je zanj prva pisala. Tudi jaz imam drugačne možgančke, ne pišem, ne govorim. Rad se glasno smejim, ploskam in kričim. Nisem še ugotovil, kako gre mamici to na živce. Je pa zlata, ker sama skrbi za nas. Čeprav sva z bratcem naporna, nama vsak dan reče, da sva perfektna. Takšna sva se pač rodila. (Pa mami ni nič manj stroga do naju!) Obožujem barvice, figure, avtomobilčke, in glasbo. Bom se trudil še naprej biti priden in malo manj glasen.

Lejla Ž-43 (Lejla JE NAŠLA DEDKA MRAZA)

Dragi dedek Mraz
Imam dva bratca, ki imata avtizem. Čeprav sta bolna, mi pride v pomoč naša psička Tara. Jaz si želim spoznati kakšno umetnico, ker sem zelo nadarjena za umetnost in želim tudi postati umetnica. Tudi imam zelo rada gledališče in igranje. Čeprav tudi sama dobro igram. Hvala!

Iz prejšnjega dela pisemc, svojega dedka Mraza še vedno nimajo

Andrej Ž-9, ki si želi monopoly (ANDREJ JE DOBIL DEDKA MRAZA)

Sofija Ž-12, ki si želi slikarski kovček za umetnike (SOFIJA ŽE IMA DEDKA MRAZA)

Rok Ž-13, ki si želi lego tehnic (ROK IMA SVOJEGA DOBREGA MOŽA)

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 12:07 09.december 2016.

    napaka, gre za vrstni red otrok..... Se posujem s pepelom oz. bom daroval za izbranega otroka

  • Avatar skeptik
    skeptik 12:03 09.december 2016.

    Zadnjič so bili otroci res otroci, danes so pa vsi nekam polnoletni....