Svet
13 ogledov

Pistorius za 25 let v zapor?

razno 19.02.13. Oscar Pistorius, juzna afrika, paraolimpijec, atlet, umor, foto: Reuters
Tožilstvo je sporočilo, da bodo Pistoriusu sodili za naklepni umor.

Južnoafriško tožilstvo je sporočilo, da bodo Oskarju Pistoriusu, ki je po vsem svetu zaslovel, ko je kot prvi atlet brez nog sodeloval na pravih olimpijskih igrah, sodili za naklepni umor Reeve Steenkamp. Če bo Pistroius priznal umor, mu grozi najmanj 25 let zapora, sojenje pa naj bi se začelo v začetku prihodnjega leta, piše The Guardian.

Naj vas spomnimo

Tragedija se je zgodila v 14.februarja letos v zgodnjih jutranjih urah na domu atleta. Pistorius naj bi v dekle, tridesetletno manekenko, izstrelil štiri naboje iz pištole, in to kar skozi vrata kopalnice. Tam je policija tudi našla truplo manekenke. V prvih izjavah je Pistorius dejal, da je mislil, da gre za vlomilca, a je pozneje policija na kraju zločina našla tudi krvav kij za kriket, s čimer bi bila izključena možnost nesreče. Pistorius ja tako nekaj časa preživel v priporu, nato pa so ga proti varščini izpustili na prostost, saj naj ne bi predstavljal nevarnosti za širšo okolico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.