Šport
20 ogledov

Mladi vratar odbil nalet Washingtona

pittsburgh penguins Reuters
Polfinale vzhodne konference severnoameriške hokejske lige NHL je postregel s preobratom. Ekipa Pittsburgh Penguins je zmagala še drugič zaporedoma. Z zmago na tretji tekmi drugega kroga končnice lige NHL proti Washington Capitals s 3:2 je v polfinalni seriji povedla z 2:1 v zmagah.

Pingvini so si že v prvi tretjini tekme v Consol Energy Centru v Pittsburghu zagotovili vodstvo z 2:0, v polno sta v razmaku zgolj ene minute zabila Šved Patric Hörnqvist in Nemec Tom Kühnhackl, nekaj manj kot pet minut pred koncem druge tretjine pa je Šved Carl Hagalin povišal na 3:0.

V zadnji tretjini je sledil silovit odgovor Washingtona, zadela sta Rus Aleksander Ovečkin in nekdanji soigralec Anžeta Kopitarja pri Los Angeles Kings Justin Williams, a je obramba Pittsburgha zdržala pritisk ter preprečila podaljšek in morebiten preobrat.

Vratar Washingtona Braden Holtby je zbral 20 obramb, 21-letni novinec Kanadčan Matt Murray pa je najboljšo ekipo rednega dela lige NHL spravljal v obup s kar 47 ubranjenimi streli na gol za osebni rekord v ligi NHL. Murray, ki je branil na svoji komaj 19. tekmi v ligi NHL, je dvakrat popustil šele v zadnjih 12 minutah tekme. Murray je odlično nadomestil Marc-Andrea Fleuryja, ki se je vrnil v postavo po odsotnosti zaradi pretresa možganov. Upoštevajoč vrhunsko formo Murrayja bo Fleury bržkone ostal na rezervni klopi.

"Naša vrata so zasuli s streli, zato bi brez Murrayja težko zmagali," je odlične obrambe mladega vratarja pospremil Hörnqvist.

Četrta tekma polfinalne serije, ekipi igrata na štiri zmage, bo v noči na četrtek prav tako v Pittsburghu.

NHL, končnica (2. krog):

VZHOD:
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)  /2:1/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.