Šport
44 ogledov

Pingvini na pragu konferenčnega finala

pittsburgh penguins Reuters
Pittsburgh Penguins je v noči na četrtek po podaljšku s 3:2 premagala Washington Capitals in zdaj v drugem krogu končnice vodi s 3:1 v medsebojnih zmagah. Morebitno odločilno tekmo bo v noči na nedeljo gostil Washington.

Tekmo je v podaljšku odločil Patric Hornqvist. Ta je izkoristil napako branilca Capitals Mikea Weberja, ki je nerodno plošček podal nazaj Hornqvistu, ta pa je vratarja Washingtona Bradena Holtbyja premagal s strelom med nogama.

"Obrnil sem se in pak je bil nenadoma na moji palici. Poskusil sem s strelom in bil uspešen. To je fantastičen občutek, da lahko odločiš temo. Tekma sicer za nas ni bila najboljša, a zmagi se ne gleda v zobe," je po zmagi povedal Hornqvist.

Šved je prvič v karieri dosegel zmagoviti dosežek v končnici v podaljšku, ekipa pa je zdaj ena najbolj vročih v ligi, potem ko je na zadnjih 25 tekmah zmagala kar 21-krat.

Novinec v vratih Pittsburgha Matt Murray je ubranil 34 strelov, njegov nasprotnik v vratih Washingtona Holtby je tekmo končal s 30 obrambami.

Liga NHL, končnica (2. krog):

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 3:2* (1:1, 1:1, 0:0, 0:1)  /3:1/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.