Šport
22 ogledov

Pivo brez Eura 2012

Pivo in cvetje razigral Laško Foto:Alen Zulić
Pivovarna Laško bo pločevinke piva, na katerih je natisnjen napis Euro 2012 Poland Ukraine, prelepila z novimi nalepkami, so danes povedali v pivovarni. Evropska nogometna zveza (Uefa) je namreč od Laščanov zahtevala umik izdelka, ker niso plačali licenčnine.

V Pivovarni Laško ocenjujejo, da zaradi novih nalepk ne bodo nastali posebni stroški. Pločevinke piva s prelepljenimi napisi bodo dali v prodajo po koncu evropskega nogometnega prvenstva. Opozorili so, da logotipa evropskega prvenstva 2012 niso nikjer uporabili, temveč zgolj besedno zvezo Euro 2012 s pripisom Poland Ukraine.

Po obvestilu, da je besedna zveza Euro 2012 zaščitena s strani Uefe, je Pivovarna Laško stopila v stik z njihovimi predstavniki. Trenutno so Laščani sredi pogovorov, zato bodo več informacij posredovali v naslednjih dneh.
"Kljub temu bomo nadaljevali z aktivnostmi, ki so povezane z nogometom in pospeševanjem prodaje v tem času, saj gre za sezonski mesec, kjer v enem samem dnevu iz skupine Laško na trg plasiramo za 140 tovornjakov pijač," pravijo Laščani.


V Pivovarni Laško navajajo tudi, da so največji pokrovitelj slovenskega športa in da s slovensko nogometno zvezo ter reprezentanco sodelujejo že več kot 12 let. Kot eden izmed glavnih sponzorjev so bili navzoči na evropskem nogometnem prvenstvu leta 2000 ter na svetovnih nogometnih prvenstvih leta 2002 in 2010. "Vselej smo sponzorstvo aktivirali na več ravneh. Od promocije in oglaševanja prek medijev, uporabljanja simbolov na izdelkih, do aktivnosti na terenu, s katerimi smo pospeševali prodajo izdelkov," navajajo Laščani.

Komentarjev 1
  • privat 12:19 09.junij 2012.

    nič več zastonj...