Slovenija > Črna kronika
184 ogledov

Plačal, dobil pa prazen paket

Pošta Slovenije Saša Despot
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali prijavo oškodovanca, ki je preko slovenskega spletnega oglasnika naročil mobilni telefon, zanj plačal kupnino, po pošti pa dobil prazen paket.

Kupcu, ki se je po prejetju paketa obupano obrnil na policiste se nakup ni zdel sumljiv zaradi kontakta s prodajalcem in ga je zato tudi opravil. Po prejetju praznega paketa se mu prodajalec ni več oglašal.

V  izogib tovrstnim goljufijam policija svetuje previdnost; bodite pozorni na pomanjkljive profile spletnih prodajalcev in pretirano skrivanje osebnih podatkov, na ceno, predvsem, če je ta neprimerno nižja od cene primerljivega blaga. Bodite pozorni tudi na način plačila, predvsem če se  izvršuje  v  tujino  ali preko transferja, kjer je mogoče skriti  identiteto  prejemnika  denarja.

Pri naročanju preko spleta  zaradi  lažjega  preiskovanja  goljufij policija svetuje  tudi shranjevanje elektronskih  sporočil  in  drugih  načinov  komuniciranja  med  kupcem  in prodajalcem,  kupec  pa  naj  tudi  vedno  preveri ali naslov sogovornika v korespondenci ustreza osebi ali instituciji, ki jo predstavlja.

Komentarjev 2
  • erikkk 20:05 26.februar 2015.

    kriminalisti naj tud preverijo poštne uslužbence ...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:41 26.februar 2015.

    lahk se na glavo postavš sam če ti nekdo prazn paket pošlje boš težko dobil nazaj za ogoljufanost..