Svet
12 ogledov

"Plačali bodo visoko ceno"

eksplozija Carigrad Vodafone Arena Beşiktaş Bursaspor EPA
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je po sobotnem dvojnem napadu v Istanbulu napovedal povračilne ukrepe.

"Turčija se bo do konca borila proti terorizmu," je ob obisku ranjenih povedal novinarjem. Podatkov o domnevnih storilcih ni razkrival, je pa dejal, da bodo morali "plačati visoko ceno". 

Turški premier Binali Yildirim je dejal, da vlada za dejanje sumi prepovedano kurdsko delavsko stranko (PKK), a ta za zdaj odgovornosti ni prevzela, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

eksplozija Carigrad Vodafone Arena Beşiktaş Bursaspor | Avtor: EPA EPA
Pred nogometnim stadionom v Istanbulu sta v soboto zvečer odjeknili dve siloviti eksploziji, v katerih je bilo po zadnjih podatkih notranjega ministra Süleymana Soyluja ubitih najmanj 38 ljudi, še 166 pa jih je ranjenih. Cilj napada so bili očitno policisti, ki so pred tem varovali nogometno tekmo.

Do eksplozij je prišlo kaki dve uri po koncu tekme med Besisktasem in Bursasporjem na novi Vodafone Arena v Istanbulu, ki so jo odprli letos. Navijači so k sreči stadion večinoma že zapustili, ostali so le policisti, ki jih je bilo na tej tekmi zaradi visokega varnostnega tveganja veliko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.