Avto
225 ogledov

Plačali boste, kolikor natočite

slovenija 17.05.12, Stephan Proll, FE Trading, odprtje nove bencinske crpalke v Anže Petkovšek
Hofer Oil. Zagotavljajo, da zapletov ni več.

"Sistem ima predavtorizacijo 80 evrov. Stranka mora torej imeti na računu 80 evrov prostih sredstev, če želi natočiti gorivo. Toda ko ga natoči, ji račun bremenimo le z zneskom, ki ustreza ceni natočenega goriva," poudarja Urban Čok iz FE-tradinga in dodaja: "Doslej je bila težava ta, da omenjena predavtorizacija 80 evrov ni bila stornirana."

Rezervacija trajala tudi več dni

Pri točenju goriva na Hoferjevih bencinskih servisih je bil do nedavnega ne glede na vsoto računa na kartici rezerviran določen znesek. Včasih je trajalo tudi več delovnih dni, da so rezervacijo stornirali, v določenih primerih pa izbris rezervacije ni bil mogoč zaradi tehničnih težav v banki. 
O težavah so obvestili tudi tržni inšpektorat, ki je banke opozoril, naj zaplet čim prej uredijo.

Pritožb in reklamacij je bilo od začetka delovanja veliko, potrjuje Čok: "Večina kupcev se je obrnila na nas, mi smo jih usmerili na njihove banke. Zaradi morebitnih tehničnih težav se sicer še lahko kaj zaplete, v 99,9 odstotka primerov pa je zadeva rešena in tudi reklamacij praktično ni več. To je bil žal del bančnega sistema, na katerega nismo imeli vpliva in smo morali z vseh strani pritiskati na banke, da so to uredile. "

Komentarjev 5
  • samo.jst 22:01 26.januar 2013.

    kaj komplicirajo ti naši bencinarji?? povsod v tujini določiš za koliko denarja boš dal noter bencina in to je to... če se ušteješ in vtipkaš preveč, poglej - vsaka šola nekaj stane

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 21:55 26.januar 2013.

    Jst pa dostkrat sploh nimam 80EUR! In ce zelim tankat za 20EUR, zakaj mi hocejo avtorizirat za 80? Res previ kreteni. Mercatorjeve Maxi avtomatske (npr. v BTCju) ti pustijo zbrat znesek predavtorizacije.

  • Avatar roksa
    roksa 10:08 26.januar 2013.

    Ja, bencin je iz Hoferja!!!! ;))))))