Slovenija
88 ogledov

Plače danes morda ne boste imeli na računu

NLB Boštjan Tacol
Dopoldne je v računalniškem sistemu NLB prišlo do okvare, zaradi česar je bilo moteno poslovanje v enotah banke, delovanje plačilnega prometa in poslovanje prek sodobnih poti.

Interni plačilni promet med strankami NLB že deluje nemoteno, promet z drugimi bankami pa poteka z nekaj zamude, so sporočili iz NLB.

"Zaradi tehničnih težav na informacijskem sistemu je bilo danes moteno poslovanje prek NLB Klika, mKlika, Klikina, NLB Teledoma in poslovanje v NLB Poslovalnicah. Zaradi velike količine podatkov, ki čakajo na obdelavo, prihaja do zamud v obdelavah plačilnih nalogov ter prilivov na račune strank," so zapisali v naši največji banki.

15. dan v mesecu je eden od najbolj obremenjenih dni v plačilnem prometu. Medtem ko njihov interni že deluje nemoteno, je pri tistem z drugimi bankami zaradi velike količine podatkov, ki čakajo na obdelavo, še nekaj zamud, so navedli.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Robi Štimec 07:23 16.julij 2015.

    dragi mirko vsi od kar smo samostojni so krivi in ne samo zagriženi komunisti vsi sklici parlamentov do sedaj brez izjeme,pa naj bodo to (rdeči ali beli ali naši ali vaši)

  • allstarr111 22:54 15.julij 2015.

    Mater nekaj 100 milijonov so punucal za IT v NLB in se zgodi tak fijasko kot je tole. Skor en verjamem da gre za naključje, pomojem jim samo fali denarja zato niso so rekli da je sistem kriv, mogoče se ...prikaži več motim oz. upam da se, če pa se bo tole zdaj stalno ponavljalo pa bo takoj jasno da nekaj ne štima.

  • mirko 20:53 15.julij 2015.

    misliš da NLB na tak način izraža solidarnostno podporo z Grškimi bankami ?! Vse je možno, kajti to banko še vedno držijo v rokah stari zagriženi komunisti.