Magazin > Film & Glasba & TV
180 ogledov

Planet TV bolj gledan od POP TV

pop tv Miro Majcen
Planet TV, ki je začel oddajati leta 2012, je v večernem terminu, v tako imenovanem prime timu, že drugič v sedmih dneh prekosil konkurenco. POP TV ostaja najbolj gledan slovenski program.

Planet TV se je že drugič v sedmih dneh pohvalil z najboljšo gledanostjo v večernem terminu. Prekosili so namreč celo POP TV, ki pa ostaja najbolj gledan program v Sloveniji. Kljub temu pa nam natančnejših podatkov o torkovi gledanosti niso želeli posredovati, ker, kot pravijo, "niso niti primerljivi, niti realen pokazatelj gledanosti".

Kmetija dvignila gledanost

V povprečju si je torkov večerni program Planet TV ogledalo 22,5 odstotka slovenskih televizijskih gledalcev, največ pa kar 41,51 odstotka, kar pomeni 121.693 televizijskih gledalcev v ciljni skupini od 18 do 54 let. V torek je bila najbolj gledana oddaja na slovenskih televizijah šov Kmetija: Nov začetek.

Prvi program nacionalne televizije si je v istem časovnem okvirju ogledalo 11 odstotkov gledalcev, drugi program 2 odstotka, tretji pa en odstotek. RTVS meri gledanost v ciljni skupini nad 4 leta.

Pro Plus torkove gledanosti POP TV in Kanala A ne želi razkriti, čeprav POP TV ostaja najbolj gledan program v Sloveniji. To dokazujejo tudi podatki gledanosti v oktobru (od 1.10 do 27.10). V prime time terminu je POP TV dosegel 9,2-odstotno gledanost in 28-odstotni delež v ciljni skupini od 18 do 54 let. Planet TV je v istem časovnem obdobju in isti ciljni skupini dosegel 4,9-odstotno gledanost (16,23-odstotni delež).

V ciljni skupini nad štiri leta pa je Slovenija 1 oktobra dosegla 4,6-odstotno gledanost (12-odstotni delež), Slovenija 2 1,6-odstotno gledanost  (4-odstotni delež), Slovenija 3 pa 0,3-odstotno gledanost (odstotek vseh, ki so v tem času sedeli pred televizorjem).

Komentarjev 21
  • edstark 22:14 29.oktober 2015.

    kdo pa danes še gleda TV......torrent all the way!

  • edstark 22:13 29.oktober 2015.

    od kar sam na lastne oči vidim kako so manipulatorji z novicami, kako prikazujejo dogodke samo iz lepe strani oz. tako kot njim in paše, jih tudi povoham ne več! Golazen da je ni večje!Kako nimajo prav nobene vesti ...prikaži več ko takole LAŽEJO in NAKLADAJO lastnemu ljudstvu in prikrivajo resnico!#bojkotirajmoPopTv #ukinimoRadioŠtudent !!!!!!!!

  • jakec1575 20:28 29.oktober 2015.

    Haha, Dboer pokazatelj, kje priblizno se Slovenija intelektualno in energijsko nahaja. Slovenija se ne rabi vračat k zemlji, ker je nikoli ni zapustila. Industrializacija je le se bolec spomin. Eni gledajo kmetijo, da se naslajajo nad nesposobnostjo, eni, da se ...prikaži več primerjajo, drugi, da nastopijo kot doktorji in mojstri, kako naj bi se nekaj pocelo (podpihovanje lastnega ega zaradi pomanjkanja samopodobe), Potem pa je se ena velika skupina, ki se imenuje kmetija v glavi. Ljubezen do zemlje in samozadostnosti je nekaj najlepsega in prvobitnega. nima pa kaj dosti veze s kleno zarukanostjo in kmetijo v glavi. A ni skoda casa, za taksne stvari sedet pred tv. V tem casu naredis kaksno lepo stvar za socloveka. Pa srecno. ;)