Slovenija
40 ogledov

Planet TV v prisilni poravnavi

Planet TV Anže Petkovšek
Za Planet TV je bil prejšnji teden vložen predlog za začetek postopka prisilne poravnave, poroča POP TV. Po neuradnih informacijah POP TV naj bi predlog za poravnavo vložil kar Telekom Slovenije, in sicer zaradi plačilne nediscipline, ki jo je kot poslovno prakso dopuščala grška družba Antenna Group, ki ima v lasti 51-odstotni delež družbe.

Telekom Slovenije, ki ima v družbi 49-odstotni lastniški delež, naj bi se za to potezo odločil, ker grški lastniki, ki upravljajo družbo, zavračajo možnost dodatnega financiranja, podjetje pa je dolžno številnim dobaviteljem, mednarodnim partnerjem in zaposlenim. Vodstvo Telekoma Slovenije podrobnosti ne komentira.

Telekom Slovenije in grška medijska multinacionalka Antenna Group sta skupno družbo, ki je upravljala televizijski program Planet TV, ustanovila februarja 2013. Televizijski kanal Planet TV, ki ga je sicer 2012 začelo izdajati Telekomovo hčerinsko podjetje Tsmedia, je tako v lasti obeh partnerjev.

Antenna je bila ustanovljena v Grčiji leta 1988 in je v zasebni lasti družine Kyriakou. Razvila se je kot mednarodna skupina, osredotočena na področja brezplačne (free-to-air) TV, plačljive TV, radia, glasbe, izdajanja revij, televizijske produkcije in digitalnih medijev. Posluje v Grčiji, na Cipru, v Srbiji, Črni gori, ZDA, Evropi in Avstraliji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • fritolin 23:04 18.julij 2016.

    Skrajni cas , koncno bravo Telekom.Bo pa zanimivo videt a bodo uspeli dobiti nazaj kaj denarja ki so ga Grki v navezi z Jurencom , Perovicem in podobnimi ze na veliko oprali in pobasali. Navadni smrtniki bodo p se ...prikaži več dolgo cakali na poplacila ce sploh kdaj

  • izRODEk 21:46 18.julij 2016.

    Še en propadel projekt vlade Janeza Ivana lopova Janše.

  • dragec 21:04 18.julij 2016.

    lopovska posla