Šport
70 ogledov

Vstopnice za Planico že na voljo

Nordijski center Saša Despot
Ljubitelji smučarskih skokov bodo lahko od danes naprej kupili vstopnico za finale prihajajoče sezone svetovnega pokala v Planici.

Prireditelji tekem svetovnega pokala smučarskih poletov v Planici so se odločili, da bodo pohiteli s prodajo vstopnic za tradicionalni slovenski skakalni praznik.

Predprodaja se bo slovesno začela ob 22. uri na Slovenski cesti 36 v Ljubljani v poslovalnici Kompasa.

''Svetovni pokal se še ni začel, vendar se zima že približuje. Tako tekmovalci kot trenerji so že v polnih aktivnostih, zato smo se odločili, da bomo hitro začeli. Ljudje bodo tako imeli na voljo dovolj časa, da si zagotovijo svojo vstopnico,'' so za Žurnal24.si sporočili iz tiskovnega središča v Planici.

V lanski sezoni so s prodajo vstopnic začeli tri mesece kasneje kot letos.

Najhitrejšim se obeta nagrada

Petdeset najhitrejših kupcev vstopnic bo prejelo tudi posebno nagrado organizatorja sklepnega dejanja skakalne sezone 2017. ''Posebna flaška oziroma bidon za napitke ali vodo. Slovenske izdelave,'' so nam zaupali iz Planice.

Predprodaja bo potekala vse do nedelje, 5. marca 2017, na spletni strani in v poslovalnicah uradnega prodajalca Kompasa, ter pri pooblaščenih prodajalcih - Eventim, Petrol, M holidays in Slovenske železnice.

Po koncu predprodaje se bodo podražile

V predprodaji bo treba za vstopnice odšteti po 23 evrov na tekmo (za četrtkove kvalifikacije 10 evrov), otroške karte za četrtek, petek in soboto bodo po 3 evre. Za mesto na tribuni A bo treba odšteti po 50 evrov na osebo, na tribuni B po 45 evrov, na tribuni Kavka pa po 65 evrov. Po koncu predprodaje 6. marca se bodo vstopnice podražile. 

''Želijo obiskati najlepšo letalnico na svetu''

V Planici vsako leto beležijo soliden obisk tujih ljubiteljev smučarskih skokov. ''Približno enako vsako leto. Odvisno je tudi od uvrstitev tujih tekmovalcev, načeloma pa enako,'' še pojasnjujejo v tiskovnem središču in dodajajo, da rezultati slovenskih tekmovalcev vplivajo na povpraševanje, vendar je razsežnosti tega vpliva težko določiti.

''Zagotovo gre za enega od dejavnikov. Za odgovor na vprašanje, v kakšni meri, pa bo potrebno narediti kakšno večjo raziskavo. Res pa je, da gre za finale. Ljudje želijo obiskati najlepšo letalnico na svetu in prijetno zabavo.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.