Šport
13 ogledov

"Priložnost za nov rekord je tu"

Planica Reuters
Na prenovljeni planiški velikanki bodo danes dopoldan poleteli prvi letalci. Za avstrijski Kleine Zeitung je spregovoril upokojeni Avstrijec Martin Koch, ki je pred prvimi poleti podoživel občutke letalca. "Srce ti kar hitreje bije," pravi odlični nekdanji letalec.

Pred odprtjem so snovalci velikanke dejali, da lahko pričakujemo varne polete, morda pa tudi nov rekord, ki ga ima od letos naprej v svoji lasti Anders Fannemel. Norvežan je v domačem Vikersundu letos pristal pri rekordnih 251,5 metra.

Avstrijec Martin Koch pravi, da pred prvim poletom nikoli točno ne veš, kako bo potekalo, zato srce bije veliko hitreje, kot na veliki skakalnici. Avstrijski Kleine Zeizung citira besede tiskovnega predstavnika organizatorja tekmovanja Tomija Trbovca, ki o novem svetovnem rekordu pravi: "Priložnost je tu. Zanj ne moremo jamčiti, vendar pa si upamo trditi, da bodo gledalci lahko videli veliko dolgih poletov, poletov, ki bodo merili preko 225 metrov."

Prevca ne gre odpisati

Koch pravi, da bo moralo iti skakalcem, gledalcem in organizatorjem na roko več stvari, da bi bil v Planici dosežen rekord. "V tem letnem času je termika nepredvidljiva. Veliko je odvisno od delegatov, kako visoko hitrost bodo skakalcem dopustili na zaletni mizi. Pri hitrosti nad 100 km/h in skokom dolgim 140 metrov si ne smeš privoščiti niti najmanjše napake."

Skakalec iz Beljaka ni želel napovedati, kdo od treh skakalcev, ki so še v igri za veliki kristalni globus, bo v nedeljo najbolj zadovoljen. Pravi, da so Stefan Kraft, Peter Prevc in Severin Freund vsi dobri letalci. Čeprav ima Nemec dve tekmi pred koncem sezone visokih 94 točk prednosti še ne želi odpisati Prevca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.