Šport > Nogomet
26 ogledov

Platini bo kandidiral za predsednika Fife

michel platini EPA
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini bo v naslednjih dneh objavil kandidaturo za predsednika Fife, so prepričani pri francoskem športnem časniku L'Equipe.

Michel Platini, ki si je ogledal finale zlatega pokala v Philadelphii, v katerem je Mehika premagala Jamajko, izpopolnjuje le še malenkosti pred objavo kandidature, pišejo pri časniku, ki pa ne navaja nobenega vira teh informacij. Kandidaturo za prevzem najpomembnejše funkcije v zvezi, ki so jo v zadnjem času zamajale afere s korupcijo, naj bi obelodanil v četrtek.

Volitve novega predsednika Fife bodo sicer na izrednem kongresu 26. februarja 2016. Platini, ki ga ni bilo med protikandidati Seppa Blatterja na zadnjih volitvah - le nekaj dni po dodelitvi novega mandata je Švicar po veliki korupcijski aferi, v kateri so med drugim aretirali nekaj visokih uradnikov Fife, napovedal odstop s položaja -, ima velike možnosti za zmago na volitvah.

Podporo so mu namreč že izrekli v nekaterih evropskih državah, pa tudi v južnoameriški in azijski zvezi ter zvezi Severne in Srednje Amerike ter Karibov. Za zdaj je edini uradni kandidat nekdanji podpredsednik Fife, Južnokorejec Chung Mong Joon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.