Slovenija > Črna kronika
65 ogledov

Plaz odnesel še dva planinca

Plaz Shutterstock
Po tem, ko je ta teden plaz že bil usoden za znano ultramaratonko, je sneg danes odnesel še dva planinca.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje sta se danes v gorah zgodili še dve nesreči. Okoli 15.30 si je na področju Krna planinka poškodovala nogo, zato so morali posredovati reševalci tolminske gorske reševalne službe. Na poti iz Robanovega kota pri Molički peči pa je dva planinca odnesel plaz. Oba sta pri zavesti in podhlajena, eden je poškodovan in v šoku.

Snežni plaz je v tem tednu v gorah že zahteval eno smrtno žrtev. Na poti iz Krme proti Kredarici se je v četrtek ponesrečila znana ultramaratonka in vrtnarka Ruth Podgornik Reš. Gorski reševalci so včeraj popoldan na Rušju med Dolkovo špico in Stenarjem oskrbeli tudi planinca, ki je padel in si izpahnil ramo. Sinoči so gorski reševalci pod Morbegno pomagali tudi dvema češkima državljanoma, saj si je eden od njiju poškodoval stegnenico.

Nevarnost 3. stopnje

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov v sredogorju 3. stopnje, v nadmorksih višinah pod okoli 1500 metrov pa 1. stopnje. Nevarna so strmejša pobočja ter mesta z napihanim snegom, kjer lahko že ob manjši obremenitvi sprožite snežni plaz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.