Slovenija
21 ogledov

Plaz ogroža hišo, voda sili v objekt

Posledice neurja v Baški grapi Lojze Kavčič
Vremenoslovci opozarjajo na močnejše nalive tudi ponoči. V Posočju in na Gorenjskem gasilci že v akciji.



Na Agenciji za okolje RS za zvečer in ponoči napovedujejo močne padavine z nalivi območju in to na območju zahodne in severozahodne Slovenije (Posočje).

Sicer močni nalivi v  teh koncih že povzročajo nevšečnosti. Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje RS tako navajajo, da je nekaj pred dvajseto uro meteorna voda začela pritekati v Bovec in v Malo vas. 

Zemeljski plaz ogroža stanovanjski objekt.

Slika padavin | Avtor: Aeso Aeso

V Stari Fužini v Občini Bohinj so gasilci nekaj po dvajseti uri začeli s črpanjem meteorne vode, o poplavi zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod poročajo iz Škofje Loke, na Jesenicah je nekaj po 19-uri narastel hudournik, tako da voda sili v hišo. 

Ob 16.20 je v Svetem duhu, občina Škofja Loka, voda ogrožala stanovanjski hiši. Posredovalii so gasilci PGD Virmaše - Sv Duh.

  • 16.54 so na Cesti talcev v Škofji Loki, gasilci PGD Škofja Loka, s protipoplavnimi vrečami zaščitili stanovanjska objekta.

V četrtek sončno in toplo

Zmerno do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami bo v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji tudi v sredo, drugod bo večinoma sončno. V četrtek bo sončno in toplo, le v zahodnih krajih bo spet več oblačnosti.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.