Slovenija
39 ogledov

Plazovi na cesti, zalite hiše

Plaz Shutterstock
Zaradi neurja in močnega deževja so imeli ponoči težave predvsem na Koroškem, kjer se je sprožilo več plazov, voda pa je zalivala ceste in stanovanjske objekte.

Neurje z močnim dežjem je občino Mežica po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje zajelo okoli 4. ure zjutraj in poplavilo več stanovanjskih objektov. 

PREBERITE ŠE: 

Približno pol ure pred tem so v občinah Radlje in Ravne na Koroškem meteorne vode pričele zalivati objekte, poplavljena cestišča pa so ovirala promet. 

Sproženi trije plazovi

V Podkraju pri Mežici in na cesti Bukovje - Trbonje pri Dravogradu je zgodaj zjutraj zaradi močnega deževja prišlo do zdrsa plazu, v Zgornjem kraju pri Prevaljah pa plaz še vedno ogroža stanovanjsko hišo. 

Meteorna voda je medtem zalila magistralno cesto na relaciji Dravograd - Radlje ob Dravi ter podjetje Pergola v Spodnji Vižingi pri Radljah ob Dravi. 

Neurje tudi na Gorenjskem

Težave so ponoči imeli tudi na Gorenjskem. V lomu pod Storžičem pri Tržiču je meteorna hiša ogrožala stanovanjsko hišo, medtem ko je v Ročevnici pri Tržiču zalila kletne prostore Doma Petra Uzarja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.