Vizita za živali > Novice
54 ogledov

Ples mikro pajkov

Otto Jurgen Youtube, Otto Jurgen
Veliki so le nekaj milimetrov, avstralski arahnolog pa je posnel že vse znane vrste ...

Avstralski arahnolog Jurgen Otto je že dolgo navdušen nad plesočimi pajki, ki dvorijona edinstven in čudovit način. V Avstraliji fotografira in snema pavje pajke, ki so zelo majhni in so veliki le od dva do šest milimetrov. Otto je prvi posnel vse znane vrste pavjih skakačev, posnetki pa so prave umetnine tudi zaradi glasbene spremljave.  

Obiščite njegov blog

Na posnaetku lahko občudujemo majhno vrsto pajka iz družine skakačev in rodu pavjih pajkov, vrsto Maratus avibus. Ta vrsta je velika le 4,5 milimetra, zato bi jo sami težko našli, še težje pa bi ulovili trenutek veličastnega plesa. Zato smo arahnologu lahko hvaležni, da lahko prek njegovega objektiva spremljamo ta čudovita bitja. Na njegovem blogu lahko občudujete tudi njegove fotografije, obšičete ga tukaj.

Na Sejmu za ljubitelje živali, ki bo 5. septembra v Češminovem parku v Domžalah, boste sicer lahko v živo spoznali ptičjega pajka, ki nam ga bodo pokazali člani Društva za ljubitelje eksotičnih živali Bioexo. Več o sejmu tukaj.   

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.