Svet
8 ogledov

Plesati morala za denar

Deklica Maria Grška policija
Iskanje bioloških staršev male Marie, plavolasega angela, kot so jo poimenovali grški mediji, še traja. Na spletu so se pojavili posnetki, na katerih deklica pleše za denar.

Proti romskemu paru, pri katerem so odkrili deklico, so uradno vložili obtožnico zaradi ugrabitve in pridobitve lažnega rojstnega lista. Oblasti sumijo, da je romski par vpleten v trgovino z otroki ali organi.

Romski par, pri katerem so našli deklico Mario, je danes stopil pred sodnika. Sodnik je od njiju želel izvedeti več podrobnosti o deklici in domnevni posvojitvi. Par namreč, tako trdi njun odvetnik, sta deklico posvojila na podlagi privoljenja biološke matere. Posvojitev sicer ni bila "zakonita", a odvetnik verjame, da bodo kmalu našli dekličino biološko mater, ki bo razjasnila okoliščine dogodka. "Rada jo imata in zanjo sta skrbela kot za lastnega otroka," je še dejal odvetnik.

Socialni delavci sumijo, da sta 40-letna ženska in 39-letni moški deklico ugrabila in jo pošiljala prosjačiti ali celo ponujala za spolne usluge. Na tri tedne starem posnetku deklica pleše skupaj z dvema odraslima človekoma in prosi za denar. Sestra dekličine "matere" pravi, da deklica zelo rada pleše in da je niso izrabljali za prosjačenje.

"To se še ni zgodilo"

Vodja lokalne romske skupnosti je zanikal, da bi Romi v njegovem mestu kdaj kupovali ali prodajali otroke. "Kaj takega se še ni zgodilo v naši skupnosti. Je kriva ženska, ki je našla otroka? Morala bi iti na policijo in reči, Bolgarka je pustila otroka pri meni in odšla," je dejal Babis Dimitriou. Romi vztrajajo, da je pred leti občasno pri njih živel bolgarski par, ki naj bi v nekem trenutku pri njih pustil otroka, ker ni bil sposoben skrbeti zanj.

Policija naj bi danes sicer objavila fotografiji para, ki je obtožen ugrabitve mladoletne osebe in ponarejanja dokumentov. Prepričani so, da imajo opravka z zelo dobro organizirano skupino ter da je takšnih primerov še več. Par naj bi imel 14 otrok, ki jih je prijavil na različnih uradih. Na mesec naj bi tako prejemal več kot osem tisoč evrov.

Deklica se počuti dobro

Za deklico trenutno skrbi grška dobrodelna organizacija. Po njihovih informacijah se deklica počuti dobro, a naj bi ostala v bolnišnici, saj še niso bili izvedeni vsi zdravstveni pregledi. Na podlagi pregleda njenega zobovja pa naj bi ugotovili, da je deklica stara 5 ali 6 let.

"Želimo se vam zahvaliti za vsa sporočila, klice in informacije, ki ste nam jih posredovali," je organizacija Smile of a Child zapisala v izjavi. Deklico naj bi kmalu premestili v enega od njihovih domov.

Policija je med racijo v romskem naselju našla svetlolaso deklico, za katero so posumili, da ni biološki otrok romskega para. Njeno fotografijo so posredovali medijem, da bi tako poskušali najti njene biološke starše. Odziv je bil izjemen. Grške oblasti naj bi po mednarodnem pozivu prejele več kot pet tisoč klicev.

Komentarjev 1
  • dragec 08:20 22.oktober 2013.

    To se dogaja danes v XXI veku???