Šport > Nogomet
25 ogledov

Po 132 letih do prvega naslova

Navijači Leicester
1/18
Profimedias
Leicester City je bil ustanovljen leta 1884, zdaj pa so njegovi navijači prvič prišli do naslova državnih prvakov. Oglejte si reakcije igralcev, navijačev in twitterja.

Jutrišnji delavni dan v Leicestru bo zelo okrnjen, veliko ljudi pa najverjetneje sploh ne bo prišlo v službo. Ponoči je namreč v potokih tekel šampanjec za prvi naslov Leicester Cityja v 132-letni klubski zgodovini. Do zdaj so bile lisice najbližje naslovu leta 1929, pred 87 leti so bile namreč druge v angleškem prvenstvu.

Po zadnjem žvižgu na tekmi med Chelseajem in Tottenhamom, ki se je končala z rezultatom 2:2, Spursi pa bi morali zmagati, če bi hoteli ohraniti upanje na lovoriko, je bilo izjemno veselo tudi na domu angleškega reprezentančnega napadalca Jamie Vardyja, ki je gostil soigralce ob ogledu dvoboja londonskih moštev. Ko se je razvedelo, da bodo nogometaši Leicstra na obisku pri trenutno suspendiranamu igralcu, se je pred Vardyjevo hišo sicer zbralo tudi veliko navijačev. Ti so kasneje prišli na svoj račun in se poveselili s svojimi junaki.

Seveda je ob eni največjih nogometnih pravljic, Leicester je finančni palček v primerjavi z nekaterimi angleškimi klubi, lani pa se je komaj rešil izpada, odreagiral tudi twitter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.