Šport
53 ogledov

Po 15 letih čas za nov preboj med elito

Šimundža Maribor Zulte-Waregem Evropska liga Gregor Katič
Mariborski nogometaši se bodo drevi ob 20.45 v Ljudskem vrtu v zadnjem predkolu kvalifikacij za Ligo prvakov pomerili s škotskim Celticom. Štajerci so se med elito edinkrat uvrstili leta 1999.

Pred 15 leti so mariborski nogometaši v ključnem delu kvalifikacij premagali Olympique Lyon, v ekipi je bil tedaj tudi zdajšnji strateg Ante Šimundža, ki se je na domači povratni tekmi takrat vpisal med strelce. Kot pravi trener vijoličastih, neke sentimentalnosti zdaj ne bo, moštvo se dobro zaveda, kaj je na kocki in na igrišču bo potrebno pokazati iz kakšnega testa je zdajšnja ekipa. Sobotni prvenstveni poraz proti Celju (3:1) je Mariborčane le še spodbudil in predramil, tudi podaljšana zvestoba Agima Ibraimija za nadaljnji dve leti je vijoličastim dala dodatnega zagona.

Šimnundža ni pred današnjo tekmo v ekipi ničesar spreminjal. "Priprave so potekale po ustaljenem ritmu, vemo, kaj si želimo, analizirali smo ekipo in posameznike. S poškodbami ni težav, vsi so pripravljeni na tekmo, pričakujemo veliko dinamike, glede na to, da je njihov trener mlad. Kar sem videl je, da daje prednost skandinavskemu načinu igre, veliko napada in goji hitro igro, zato bo za nas to zelo težko tekma," je povedal Šimundža.

Drugače kot pred 15 leti

Šimundža je bil pred 15 leti še igralec Maribora, ko se je ekipa uvrstila v Ligo prvakov, tokrat je trener. "Takrat sem bil igralec, zdaj sem trener, to je precejšnja razlika. Maribor si zelo želi v Ligo prvakov, vsi skupaj smo ambiciozni, a hkrati zelo realni, priprave so zato potekale brez obsesije in evforije. Želimo si, želimo si to stopničko višje in tako smo se tudi pripravljali," je dejal mariborski strateg.

Glasgowski Celtic, na stadionu katerega je vsaka tekma pravo doživetje zaradi strastnega in glasnega navijanja, ima v svojih vrstah kar nekaj dobrih nogometašev, ki pa jih novi trener Ronny Deila očitno še ni povsem uigral. Zeleno-beli imajo sicer kar 45 naslovov škotskega prvaka, 36 pokalnega, leta 1967 pa so bili tudi že najboljši v Evropi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.