• Pon 18 do 27 °C
  • Tor 22 do 29 °C
  • Sre 22 do 29 °C
več na vreme.net

Suter

0 komentarjev

Po 15 letih v svetovnem pokalu sklenila kariero

Od alpskega smučanja se je poslovila švicarska veteranka.

Ig. K. / Zürich / skiracing.com

 

Suterjeva se je olimpijski kolajni najbolj približala s četrtim mestom v veleslalomu leta 2005, v smuku pa je bila peta tako v Vancouvru kot Sočiju. (Foto: EPA)

Za konec kariere se je odločila 32-letna Švicarka Fabienne Suter, ki je na tekmah svetovnega pokala nastopala več kot desetletje. "Kar naenkrat se zaveš, da je napočil čas za nekaj novega, da spet zaupaš v čarovnijo novega začetka. Pravi čas je tu, odkriti je treba nove poti," je dejala Suterjeva.

V 15-letni karieri se je Švicarka dvajsetkrat zavihtela na oder za zmagovalce v svetovnem pokalu, štirikrat je stopila na najvišjo stopničko. Skupno je nastopila na dveh olimpijskih igrah in šestih svetovnih prvenstvih, vrhunec kariere pa je bilo skupno drugo mesto v smuku v sezoni 2015/16. Na tekmi svetovnega pokala je Suterja debitirala decembra 2002.

"Čeprav v 15 letih ni bilo vedno lahko, bom s seboj v novo življenje odnesla predvsem pozitivne spomine, emocije in lepa poznanstva," je dejala Suterjeva, ki podrobnejših načrtov za prihodnost še nima. "V poletnih mesecih bom delala v Rigi Rope Parku v Kuessnachtu, pomagala na farmi in v restavraciji, s tem pa bom pridobila nekaj časa, da si splaniram prihodnost," je še dodala.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima