Slovenija
91 ogledov

Po 20 milijonih še sedmi aneks

Kot kaže, bosta garažna hiša in prenova Kongresnega trga stali okoli 23 milijono Anže Petkovšek
Končne cene garaže in prenove še ni.

Gradnja garažne hiše ter ureditev Kongresnega trga in parka Zvezda bosta Mestno občino Ljubljana (MOL) ter javni podjetji Energetika in Vodovod - Kanalizacija stali 19,7 milijona evrov, pravijo v službi za razvojne projekte in investicije MOL, kar pa ni končna cena.

Dražje zaradi sprememb

Občina je z Gradisom skupino G do zdaj podpisala šest aneksov, od tega je projekt podražil le šesti, z drugimi pa so spreminjali roke izvedb, pojasnjujejo na MOL in dodajajo: "Sedmi, končni aneks je v fazi podpisovanja." Ta bo projekt po poročanju Dnevnika podražil za še dobre tri milijone evrov, kar pomeni, da bo skupno stal okoli 23 milijonov evrov.

Po osnovni pogodbi bi moral Gradis dobiti 17,7 milijona evrov, a se je projekt podražil, ker so se pri gradnji med drugim pojavila nepredvidena dela pri zaščiti gradbene jame, ker so bile spremenjene rešitve uvozno–izvozne rampe v garažo, ker je bil prilagojen sistem, da je mogoče plačilo z urbano, in zaradi drugih težav, pravijo na občini.

Gradis je sicer v zadnjih dveh letih po podatkih aplikacije Supervizor zmagal na šestih javnih razpisih, ki jih je objavila MOL. Podjetje Uroša Ogrina je poleg garaže pod Kongresnim trgom gradilo Mesarski most z SCT, Mrtvaški in Hradeckega most, skupaj z Energoplanom pa oblikoval podjetje Grep in gradil Športni park Stožice s pripadajočo cestno infrastrukturo.

Komentarjev 1
  • nostradamus 09:18 16.december 2011.

    dvorni izvajalci storitev vedo kako se posluje ne recem da se v ljubljani ni gradilo vendar so vsi projekti do zadnjega cenovno prenapihnjeni vedno novi in novi aneksi vedno vec denarja tako da cena vsakega zastavljenega projekta in na razpisu ...prikaži več izbranega izvajalca poskoci tudi do 50% to pa pomeni le dodatno breme za vsakega ljubljancana saj se storitve in zivljenje v ljubljani samo se drazijo socer so tudi strokovnjaki izracunali da je projekt stozice krepko preplacan v tujini se stadioni istega ali podobnega ranga zgradijo obcutno ceneje prav tako kot imamo najdrazji km avtoceste v evropi vsi vemo zakaj mar ne?