Šport > Nogomet
14 ogledov

Po 31 tekmah uspešnejši od Fergusona

david moyes trener manchester united Reuters
Kritike na račun trenerja Manchester Uniteda Davida Moyesa dežujejo z vseh strani, a statistika kaže, da je škotski strateg najuspešnejši debitant na klopi angleškega prvaka.

David Moyes v teh dneh nima veliko razlogov za optimizem. Rdeči vragi so izgubili zadnje tri zaporedne tekme v treh različnih tekmovanjih, kar je načelo potrpljenje tudi najbolj gorečih navijačev aktualnega angleškega prvaka. Da vse le ni tako slabo, pa kaže statistika, ki govori v prid škotskemu strategu, saj se je v svojem prvem ''semestru'' odrezal bolje kot vsi njegovi predhodniki.

United je pod taktirko Davida Moyesa odigral 31 tekem in zbral 18 zmag, kar je boljši začetek, kot so ga na Old Traffordu zabeležili Sir Alex Ferguson, Ron Atkinson, Tommy Docherty, Matt Busby in Dave Sexton. V kontekstu debitantske sezone začetek Davida Moyesa sploh ni tako slab, kot se zdi na prvi pogled.

A ob tem je potrebno upoštevati, da United ni vedno veljal za takšnega nogometnega velikana, kot velja danes. Dejstvo je, da je Moyes podedoval angleškega prvaka, ki je lani v osmini finala Lige prvakov izgubil proti Real Madridu, ne pa ekipe, ki bi se borila za obstanek, kot v primeru nekaterih njegovih predhodnikov.

Število zmag po 31 tekmah v prvi sezoni pri Man Utd:

1. David Moyes - 18
2. Matt Busby - 15
3. Ron Atkinson 14
4. Alex Ferguson 12
5. Dave Sexton 10
6. Tommy Docherty 10

FA Moyesa spoznala za krivega

Angleška nogometna zveza je Davida Moyesa spoznala za krivega zaradi izjav, ki jih je dal po porazu proti Sunderlandu (1:2).

Petdesetletnik je na glas podvomil v sodniško integriteto in dejal, da morajo nogometaši Uniteda poleg nasprotnika premagati še delilce pravice. Rok za pritožbo se izteče 15. januarja ob 18. uri. Če bo Moyes spoznan za krivega, mu grozi denarna kazen. Trener Liverpoola Brendan Rodgers je moral zaradi podobne kršitve plačati 8000 funtov (9600 evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.