Svet
18 ogledov

Po 66 letih zakona umrla na isti dan

Žurnalova sanjska poroka na Predjamskem gradu Flare Visuals
Zgodba Harolda in Ruth Knapke iz Ohia je prava romantična zgodba. Po dolgih letih zakona umrla na isti dan, 11 ur en za drugim.

Spoznala sta se že v osnovni šoli. Njune poti so se zaradi selitve družine ločilne, stike pa sta znova vzpostavila med drugo svetovno vojno, poročila sta se kmalu po njenem koncu.

91-letni Harold in 89-letna Ruth Knapke sta umrla v domu za ostarele 11. avgusta le nekaj dni pred 66. obletnico poroke, poroča CNN.

Njuni otroci pravijo, da je bilo to "zadnje dejanje ljubezni".  "Tolaži nas, da sta odšla skupaj. Po eni strani je težko izgubiti oba starša, vendar nas tolaži, da sta skupaj," je dejala njuna hčerka Margaret Knapke.

11 ur razlike

Pravijo, da sta bila vse življenje izjemno ljubeč par. Haroldovo zdravje je vse bolj pešalo že leto dni, Ruth pa je nedolgo pred smrtjo staknila nevarno okužbo. Harold je umrl zjutraj ob 7.30 po lokalnem času, Ruth pa popoldan ob 6.30.

"Vanj sem bila zaljubljena od tretjega razreda," pa pravi Margaret, da je njihova mama pogosto govorila.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.