Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Po avtocesti si je s kolesom pretegnil noge

Kolesar Shutterstock
Policisti so v četrtek po avtocesti pri Šempasu na Primorskem lovili tujega kolesarja.

Kot so sporočili iz PU Nova Gorica, jim je sinoči nekaj minut pred 21. uro prijavil, da po avtocesti na območju Šempasa v smeri proti Novi Gorici kolesari neznanec.

Prometni policisti so pohiteli na kraj in tam našli 40-letnega državljana Belgije. Odnesel jo je s plačilnim nalogom, k sreči pa se kljub pozni uri ni zgodila nesreča.

Murskosoboški policisti pa opozarjajo na številne prometne nesreče, za katere so odgovorni kolesarji. V policijski statistiki so namreč kolesarji v veliki večini primerov sami krivi, da se zgodi nesreča, vzroki pa so različni, od napačne strani in smeri vožnje do izsiljevanja in neprimerne hitrosti. Policisti opozarjajo kolesarje, ki so za pešci druga najbolj ranljiva skupina v prometu, naj dosledno upoštevajo cestne predpise.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Kolesar___777 15:42 03.julij 2015.

    Na tistem območju je prometna signalizacija zelo slabo urejena ponekod celo zavajajoča !Mene je pa danes že spet skoraj zbil motorist na kačjih ridah , ko je prehiteval avtomobil v nepreglednem ovinku prek polne črte ! Še dobro , ...prikaži več, da sem vozil samo 25 km/h , tam lahko s kolesom dosežem tudi 60 km/h . Ker pa je sezona turistov ki ne poznajo ceste vozim 25 km/h . Se pa tam večkrat dobivajo motoristi ki izzivajo svojo lastno usodo z polaganjem ovinkov !

  • Avatar čavez
    čavez 15:36 03.julij 2015.

    Belgijec ni prečital poročila ADAC-a da se v Sloveniji ni mogoče izogniti plačljivim avtocestam, ali pa se Slovenski butalci ne zavedajo da so pokradli večino ne plačljivih avtocest in jih spremenili v plačljive raja pa iz kraja v kraj ne ...prikaži več more niti z biciklom.