Šport > Košarka
21 ogledov

Po debaklu s Hopsi denarne kazni celotni ekipi

Pipan Jagodnik Union Olimpija Hopsi Polzela Liga Telemach za prvaka Simon Maljevac
Presenetljiv poraz proti Polzeli v drugem delu lige Telemach je košarkarjem Uniona Olimpije prinesel tudi denarno kazen, so v četrtek sporočili iz kluba.

Torkov poraz v drugem delu košarkarske lige Telemach, ko jih je Polzela v Stožicah premagala s 70:77, bo košarkarje Uniona Olimpije udaril ne le po glavah, temveč tudi po denarnicah. Iz nekdanjega velikana evropske košarke so v četrtek sporočili, da bodo zaradi neprofesionalnega odnosa denarno kaznovali igralce in strokovni štab. Višina omenjenih kazni ni znana.

Ekipa je s prikazanim na tekmi globoko razočarala svoje privržence, partnerje in pokrovitelje; po visokih zmagah nad Rogaško in Zlatorogom, lahko mnogo slabšo predstavo proti Polzeli pripišemo le neprofesionalnemu odnosu do tekmovanja in podcenjevanju nasprotnika, ki je tekmo več kot zasluženo dobil, so na uradni spletni strani (www.union.olimpija.com) pojasnili pri zeleno-belih.

"Porazi so sestavni del športa in favoriti nanje nikoli niso imuni. Kljub temu pa se tudi porazi med seboj lahko še kako razlikujejo. Pristop naše ekipe na tekmi s Polzelo je bil očitno podcenjujoč, vedenje nekaterih članov neprofesionalno. Način, na katerega smo tekmo izgubili, je škodil imenu našega kluba. V klubu smo se tako odločili celotno člansko ekipo in njen strokovni štab finančno sankcionirati, kot nam to omogočajo klubski pravilniki," je dejal direktor kluba Matevž Zupančič.

Komentarjev 1