Šport
12 ogledov

Po dežju za Federerja posijalo sonce

Roger Federer Marcel Granollers US open EPA
V New Yorku so morali prireditelji dvoboje prvič prekiniti zaradi dežja in nevarnosti strel. Švicar Roger Federer je sicer izgubil prvi niz, a se po prekinitvi gladko uvrstil v osmino finala. Njegova rojakinja, komaj 17-letna Belinda Benčić pa je prišla do novega skalpa.

Švicar Roger Federer še naprej ostaja na poti do svojega rekordnega 18. naslova na turnirjih velike četverice. V tretjem krogu je 33-letni veteran premagal Španca Marcela Granollersa s 4:6, 6:1, 6:1, 6:1. Pri izidu 2:5 v prvem nizu so organizatorji zaradi dežja prekinili dvoboj. Po okoli dvourni prekinitvi je Švicar sicer izgubil prvi niz, a nato v slabih dveh urah dvoboj gladko dobil.

"Danes sem odigral dober dvoboj. Po slabšem začetku mi ga je uspelo preobrniti, Marcel je bil na začetku res izjemen," je dejal Federer in odkrito priznal: "Premor zaradi dežja mi je koristil, saj sem po vrnitvi na igrišče odigral dober tenis. Pogoji na začetku so bili zelo vetrovni, a ko sva nadaljevala dvoboj, je bilo zelo vlažno, zato je bila tudi podlaga malo počasnejša. To je bila voda na moj mlin."

Benčičeva še naprej preseneča

Njegova rojakinja slovaških korenin Belinda Benčič pa je pripravila novo presenečenje. Komaj 17-letna igralka je po zmagi nad šesto nosilko Nemko Angelique Kerber zdaj v osmini finala osvojila nov skalp. Benčičeva je namreč po dveh urah in dveh minutah igre s 7:6 (6) in 6:3 izločila deveto nosilko Srbkinjo Jeleno Janković in se prvič v karieri prebila med najboljših osem.

Jankovićeva je še sedma igralka najboljše deseterice na svetu, ki je na igriščih Flushing Meadowsa že končala nastope. Pred njo se je isti dan poslovila tudi zmagovalka Roland Garrosa in peta nosilka v New Yorku Rusinja Marija Šarapova, že pred tem pa so nastope končale druga nosilka Romunka Simona Halep, četrta Poljakinja Agnieszka Radwanska, šesta Nemka Kerberjeva ter osma nosilka Srbkinja Ana Ivanović, ki nobena ni prestala uvodnih krogov.

Wozniackijeva prek Šarapove

Šarapova, tudi zmagovalko turnirja v Flushing Meadowsu leta 2006, je klonila proti nekdanji številki 1 ženskega tenisa Danki Caroline Wozniacki, ki si je uvrstitev v četrtfinale priigrala s 6:4, 2:6 in 6:4. V četrtfinalu se bo Wozniackijeva pomerila z Italijanko Saro Errani, ki je končala izjemen niz zmag 32-letne Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni in zmagala s 6:3, 2:6, 6:0.

"Ta zmaga mi res veliko pomeni," je dejala finalistka US Opna iz leta 2009 Wozniackijeva, ki je tudi leta 2010 in 2011 prišla do polfinala, zadnji dve leti pa v Flushing Meadowsu ni prišla prek tretjega kroga. "To sezono precej niham. Zmaga proti takšni šampionki, ko je Marija, je res nekaj neverjetnega," je po zmagi s širokim nasmehom menila danska igralka, medtem ko je ruska zvezdnica priznala, da jo je tekmica preprosto nadigrala v vseh prvinah igre: "Danes je igrala res dobro in bila enostavno boljša v vseh elementih igre."

Kata gladko naprej

Velenjčanka Katarina Srebotnik se je med mešanimi dvojicami uvrstila v četrtfinale. V paru z Indijcem Rohanom Bopanno, s katerim sta šesta nosilca, sta v 2. krogu s 6:3 in 6:4 premagala Španko Anabel Medina Garrigues in Južnoafričana Ravena KlaasnaSlovensko-indijska naveza bo za vstop v polfinale zaigrala proti prvima nosilcema, Indijki SaniiMirzi in Brazilcu BrunuSoaresu.

OP ZDA (36,2 milijona USD):

Mešane dvojice, 2. krog:
Katarina Srebotnik/Rohan Bopanna (Slo/Ind/6) : Anabel Medina Garrigues/Raven Klaasen (Špa/JAR) 6:3, 6:4.

Moški, 3. krog:
Tomaš Berdych (Češ/6) : Teimuraz Gabašvili (Rus) 6:3, 6:2, 6:4;
Dominic Thiem (Avt) : Feliciano Lopez (Špa/19) 6:4, 6:2, 6:3;
Marin Čilić (Hrv/14) : Kevin Anderson (JAR/18) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4;
Gilles Simon (Fra/26) : David Ferrer (Špa/4) 6:3, 3:6, 6:1, 6:3;
Grigor Dimitrov (Bol) : David Goffin (Bel) 0:6, 6:3, 6:4, 6:1;
Gael Monfils (Fra/20) : Richard Gasquet (Fra/12) 6:4, 6:2, 6:2;
Roberto Bautista (Špa/17) : Adrian Mannarino (Fra) 7:5, 6:2, 6:3;
Roger Federer (Švi/2) : Marcel Granollers (Špa) 4:6, 6:1, 6:1, 6:1;

Ženske, osmina finala:
Belinda Benčič (Švi) : Jelena Janković (Srb) 7:6 (6), 6:3;
Peng Shuai (Kit) : Lucie Šafarova (Češ/14) 6:3, 6:4;
Caroline Wozniacki (Dan/10) : Marija Šarapova (Rus/5) 6:4, 2:6, 6:2;
Sara Errani (Ita/13) : Mirjana Lučić-Baroni (Hrv) 6:3, 2:6, 6:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.