Slovenija
120 ogledov

Po Duhovnikovi od danes Knez

Mateja Duhovnik Boštjan Tacol
Dars. Nadzorniki ustoličili novo upravo. Kadrirala naj bi SLS.

Danes ob 9. uri je Mateja Duhovnik, včeraj razrešena šefica Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars), posle predala nasledniku Matjažu Knezu. Dars bo vodil kot vršilec dolžnosti, pomagal pa mu bo Tine Svoljšak iz revizorske hiše KPMG.

Knez, dosedanji direktor podjetja ZIM (Zasnove in vodenje investicij, d. o. o.), ki je v večinski lasti Mestne občine Maribor, naj bi bil blizu stranke SLS. V Mariboru je znan predvsem po projektu MAKS. Gre za velik kulturni center, ki naj bi zaživel ravno v času Evropske prestolnice kulture, a zaradi finančnih zagat nima še niti temeljev. Knez nam je zagotovil, da bo še pred odhodom na Dars poskrbel, da bo projekt stekel. Franc Kangler, župan Maribora, je bil včeraj dopoldne že seznanjen, da bo najverjetneje ostal brez direktorja ZIM: "En mesec bo še pri nas in malo na Darsu. To je dobro za Maribor, da imamo vodilnega v tako pomembnem podjetju."

Kakšno plačo bosta vodilna imela, šef nadzornikov Dušan Hočevar včeraj še ni vedel povedati,"zagotovo pa bo usklajena z novim (prihajajočim, op. p.) zakonom o plačah direktorjev družb v večinski državni lasti". Tako Duhovnikova kot Gordana Boškovič, prav tako razrešena članica uprave, iz Darsa odhajata brez odpravnin. Nadzorniki so ju razrešili krivdno. Hočevar je potrdil, da bi lahko sledile odškodninske tožbe in kazenske ovadbe. Novo upravo s polnimi pooblastili naj bi nadzorniki prek javnega razpisa našli v enem mesecu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.