Slovenija > Črna kronika
104 ogledov

Po dveh letih policija vložila ovadbi zaradi tragične nesreče na Vranskem

bolska, vransko PGE Celje
Policija je dve leti po tragični nesreči na Vranskem, v kateri sta umrla 17-letna Lara Safran in 30-letni Miha Baloh, ovadila dve vodilni osebi.

Policija je po poročanju televizije POP skoraj dve leti po nesreči, ko je narasli potok Bolska odnesel del brežine in službeno vozilo, ovadila dve osebi. Po neuradnih podatkih gre za vodilna v podjetju Energetika Projekt, ki je takrat izvajalo koncesijo za občino Vransko. 

Ovadena naj bi bila direktor in vodja vzdrževanja, in sicer zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. "Dve osebi sta opustili dolžno ravnanje, nadzor nad izvajanjem nadzora cestišca. Cesto bi morali zapreti in onemogočiti promet na tem delu ceste," je za televizijo povedal policist PU Celje Milan Vogrinec. Če jima bo krivda za nesrečo dokazana, jima grozi do osem let zapora.

Most čez Bolsko pri Vranskem, kjer sta v soboto umrla 30-letni voznik in 17-letna sopotnica, je spodneslo vejevje in debla, neočiščeni ostanki žledu. Most, ki je bil začasna rešitev, bi sicer morali na novo zgraditi že leta 2007.

Komentarjev 1
  • eosss 11:48 26.maj 2016.

    Zdaj so našli dva "dežurna krivca", ki sta v vsej zgodbi še najmanj kriva, cesto so pregledali tisti dan zjutraj, ko se je potem kasneje zgodila nesreča in zjutraj je bilo še vse ok... Ta most je (kot še veliko ...prikaži več drugih) začasna rešitev, ki bi jo morala država urediti že leta 2007, pa se še vedno nič ne premakne... nesreča se je zgodila zaradi naplavljenih debel in vejevja, saj struga potoka ni bila očiščena, vemo da je za čiščenje naplavin iz strug v pristojnosti agencije za okolje (Arso), ki mu država letno namesto potrebnih cca 25 milijona € nameni le dobrih 7 milijonov, kar zadošča le za res nujne oz. najbolj prioritetne stvari, vse ostalo pa ostaja iz leta v leto neurejeno... ampak država seveda ne bo odgovarjala za to, našli so dva reveža, ki bosta nastradala povsem brez veze...