Slovenija > Črna kronika
57 ogledov

Po gorenjki v napačno smer

Vožnja v napačno smer PU Kranj
Policija išče voznika, ki je na gorenjski avtocesti vozil v napačno smer.

Pri  bencinskem servisu na Voklem je prejšnji torek okoli 10. 30 ure voznik avtomobila zapeljal v napačno smer in se zapeljal proti Jesenicam.

"Po klicu prijavitelja so policisti takoj začeli izvajati aktivnosti za zagotavljanje varnosti ostalih voznikov, predvsem so zmanjševali njihovo hitrosti vožnje, jih opozarjali na nevarnost in zapirali uvoze na avtocesto," je pojasnil Bojan Kos s PU Kranj. "Kljub aktivnosti policistov pa bi se vožnja vseeno lahko končala tragično, če ne bi bila reakcija nekaterih voznikov pravočasna. Nevaren voznik je namreč z bencinskega servisa na Voklem najprej nepravilno zapeljal na uvoz servisa,  se tam  ustavil, potem pa, v trenutku, ko so vozila peljala proti njemu, zapeljal na avtocesto in skoraj povzročil hudo trčenje z več vozili." Po nevarnem in povsem nesprejemljivem manevru se je z avtomobilom obrnil in odstranil z avtoceste.

Nevarnega voznika ali voznice policisti niso izsledili, zato prosijo vse, ki imajo kakršne koli informacije o nevarni vožnji, naj to sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. "Pomemben podatek bi bil že znamka, tip in barva avtomobila, še boljši pa registrska oznaka in ostale podrobnosti, skratka vse, kar bi pripomoglo k izsleditvi vozila in osebe," je pojasnil Kos.

Nasvet voznikom

Vozniki, ki na avtocesti zapeljejo v napačno smer, naj se takoj, ko to ugotovijo, ustavijo  (po možnosti izven vozišča in tako, da ne ogrožajo sebe in drugih), o nevarnosti pa naj obvestijo policijo na številko 113, ki bo poskrbela za ustrezno zavarovanje vozila in kraja na avtocesti.

Preostalim voznikom policija svetuje, naj ob obvestilu o vožnji v napačno smer takoj zmanjšajo  hitrost in vključijo vse štiri smernike, s čimer na nevarnost opozarjajo tudi ostale. "Vozijo naj posebej previdno, na varni razdalji do vozila pred njimi, po voznem pasu in naj ne prehitevajo, saj  vozniki, ki vozijo v napačno smer, za vožnjo pogosto uporabljajo prehitevalni pas," svetuje policjia.  "Če je mogoče, naj se vozniki umaknejo na najbližje počivališče ali zapustijo avtocesto."

Komentarjev 1
  • STF 14:33 21.april 2015.

    Pa kaj folk res cist podebiljen?