Šport > Zimski športi
74 ogledov

Po grdem padcu konec sezone za Mirjam Puchner

Mirjam Puchner EPA
Prvi trening smuka na svetovnem prvenstvu je zaznamoval grd padec avstrijske smučarke.

Na današnjem prvem treningu smuka na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu jo je skupila Avstrijka Mirjam Puchner, ki so jo po padcu s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Štiriindvajsetletna Puchnerjeva jo je odnesla z zlomom golenice in mečnice ter pretresom možganov.

Za avstrijsko alpsko smučarko, ki je padla v zgornjem delu proge, je letošnja sezona tako že končana.

Najboljši čas prvega treninga smuka je sicer imela Slovenka Ilka Štuhec, druga je bila Švicarka Fabienne Suter (+0,43), tretja pa njena rojakinja Lara Gut (+0,81). Preostali dve Slovenki sta z današnjim smukaškim treningom opravili nekoliko slabše, Maruša Ferk je imela 34. čas (+4,05), Ana Bucik pa 50. (+6,59).

Ženska smukaška treninga bosta na sporedu še v četrtek in soboto, vmes bodo v petek podelili komplet kolajn v super kombinaciji, končna smukaška odločitev pa bo v nedeljo.

Nesreča ni počivala tudi na tekmi superveleslalomistov, na podoben način jo je namreč skupil tudi predstavnik Monaca Olivier Jenot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.