Slovenija
52 ogledov

Ukaz župana Jankovića: stran z liscami

Lisice Dusko Marusic/PIXSELL
Včerajšnji koncert skupine Il Divo v ljubljanskih Stožicah se je končal s kaznimi za napačno parkiranje. Župan Zoran Janković posredoval, da so že nameščene lisice redarji pozneje sneli. MOL s prstom kaže na organizatorja.

Našega bralca in številne druge obiskovalce včerajšnjega koncerta Il Divo je večer v Stožicah stal več, kot so pričakovali. "Včeraj sva z dekletom prišla v Ljubljano na koncert skupine Il Divo. V Ljubljani sva bila 40 minut pred koncertom, kolona avtomobilov pred Stožicami je bila ogromna in 15 minut pred koncertom nam je tik pred vhodom v parkirno hišo redar sporočil, da je parkirišče polno, poleg tega pa ni znal ponuditi z informacij, kje lahko parkiramo. Velika množica avtomobilov je zato parkirala na površinah okoli Stožic, saj koncerta nismo želeli zamuditi – vstopnica za prireditev navsezadnje ni bila poceni. Po končanem koncertu smo vsi prejeli kazni za nepravilno parkiranje. Mislim, da je velik del krivde na organizatorju prireditve in MOL, ki ni zagotovil dovolj parkirnih prostorov oziroma je kupce vstopnic o tem, kje lahko parkirajo, slabo informiral," je zapisal naš bralec.

Klic Jankovića obrnil ploščo

A kot kaže, se je med koncertom zgodil presenetljiv obrat. Naš drugi bralec trdi, da je že na poti na koncert na Vojkovi cesti videl olisičene avtomobile. Ko pa se je vračal, lisic na istih avtomobilih ni bilo več, so pa ostale parkirne kazni.

Da so po dogovoru z županom Zoranom Jankovićem redarji odstranili lisice, so danes potrdili tudi na Mestni občini Ljubljana (MOL). 41 lisic so odstranili brez plačila, dve odstranitvi sta bili že plačani, vendar so na občini zagotovili, da bodo denar vrnili.

Poleg 43 olisičitev so redarji napsiali še 220 obvestil o prekršku.

Organizator: Parkiranje ni naša pristojnost

Koncert se je za številne obiskovalce tako končal z grenkim priokusom. Vprašanje, zakaj na včerajšnjem koncertu v Stožicah ni bilo poskrbljeno za dovolj parkirnih prostorov, smo naslovili na organizatorja koncerta. Organizator koncerta AMC Studio nam je odgovoril, da se je parkirna hiša res zaprla 20 minut pred koncertom, vendar da nepravilno parkiranje ni v njihovi pristojnosti:

"Parkirna hiša se je na včerajšnjem dogodku v Stožicah zaprla ob 19.40, zato so redarji dajali enake informacije kot na drugih dogodkih v dvorani Stožice, kadar je parkirišče polno. Obiskovalce so napotili na druga javna parkirišča v okolici Stožic (Žale, Smelt, ekonomska fakulteta …). Nepravilno parkiranje in parkiranje na okoliških zelenicah ter otokih na obvoznici se po zakonu kaznuje in niso del organizatorjeve pristojnosti. Ljudje, ki prihajajo od daleč, se morajo od doma odpraviti prej kot običajno, saj le tako lahko pravočasno pustijo svoje vozilo na parkirišču dvorane Stožice ali na bližnjih parkiriščih. V objektu Stožice je v dogovoru z Mestno občino Ljubljana ter upravljalcem dvorane Zavodom Šport Ljubljana na voljo 1.250 parkirnih prostorov, in ko se ti zapolnijo, je priporočljiva uporaba drugih javnih parkirišč in ne parkiranje na zelenici ali drugih prepovedanih mestih. Organizator pri nakupu vstopnice ne zagotavlja parkirnega prostora, temveč nemoteno prireditev.

Zaradi takih in podobnih zapletov obiskovalcem prireditev, ki se pripeljejo iz drugih krajev Slovenije, svetujemo, naj v izogib neprijetnim situacijam s parkiranjem na dogodek pridejo dve ali tri ure prej, saj bodo le tako prišli pravočasno."

Iz Stožic bežijo tako organizatorji kot obiskovalci

Da se organizatorji zaradi visokih najemnin v ljubljanskih Stožicah raje odločajo za druge prireditvene prostore, ni skrivnost. O najemnini za stadion v Stožicah se je za koncert Dina Merlina z osrednjim ljubljanskim športnim zavodom za upravljanje športnih objektov in površin, ki so v lasti MOL, letošnje poletje dogovarjal tudi direktor podjetja Futurismo Denis Potočnik in opisal svojo izkušnjo: "Takrat so nam ceno s 70 tisoč evrov spustili na 40 tisoč, pod pogojem, da imajo oni čez gostinstvo, kar pomeni, da bi oni služili na pijači. Takrat sem jim rekel, da ne vidim smisla v tem, da mi pripeljemo ljudi, plačamo štirideset tisoč evrov, potem pa oni zaslužijo sto tisoč evrov še s pijačo. Ne preseneča me, da ni nobenega koncerta. Ne vem, kdo bo plačal takšno najemnino."

MOL bo z mačehovskim odnosom očitno odgnala tudi obiskovalce. "Škoda, da smo lep večer končali s plačilom za nepravilno parkiranje. Vsi smo bili ogorčeni in hvala vsem za takšno dobrodošlico v Ljubljani! Mislim, da bomo naslednjič denar zapravljali drugje," je dodal naš bralec.

Komentarjev 49
  • stela 18:28 17.september 2012.

    Jasno gospod darko..... Hahahaha

  • ginko 18:14 17.september 2012.

    Tipično balkanska posla. Zakaj plačujemo ljubljančani službo, ki dela po zakonu in naj bi zakon veljal za vse enako. Ne pa da spet Zoki urgira tako kot pri kreditih v banki.Če je predpis ali zakon nima, Janković kaj urgirati ...prikaži več (sicer se jih pa sam itak ne drži).Politične točke naj bi nabiral s poštenjen, ki pa ga je vsaj za mene že zapravil.

  • arthus 17:59 17.september 2012.

    Oba sta članek le površno prebrala. Janković je res rekel, naj snamejo lisice, ampak so jih pa zamenjali za papirne kazni...