Slovenija
19 ogledov

Po KPK nad Jankovića še Durs

Zoran Janković Shutterstock
Po poročilu protikorupcijske komisije o Zoranu Jankoviću je iz Davčne uprave Republike Slovenije (Durs) prišla novica, da naj bi pri Jankoviću in z njim povezanih osebah našli tri davčne nepravilnosti.

Na Dursu zadev ne komentirajo, saj gre za davčno tajnost. Kljub temu pa naj bi davčni inšpektorji ugotovili, da je 7,8 milijona evrov Jankovićevih terjatev do podjetja njegovih sinov Damijana in Jureta Jankovića Electe Holdinga fiktivnih.

Našli tri nepravilnosti

Takšno stališče naj bi Durs zavzel, ker je posojilo neobrestovano, ker ni določena dinamika odplačevanja posojila in ker ni določen skrajni rok zapadlosti posojila. Poleg tega naj bi Durs pri Jankovićevem poslovanju s povezanimi osebami našel še dve drugi nepravilnosti, pišejo Finance.

Ker je razkril on, bo še Durs

Jankoviću oziroma njegovi družbi KLM Naložbe pa naj bi grozilo tudi razkritje izsledkov davčnega pregleda. Durs naj bi bil ogorčen, ker Janković izsledke davčnih pregledov predstavlja enostransko. Davčna zakonodaja Dursu omogoča, da z dokumentov umakne oznako davčne tajnosti in jih razkrije javnosti le v enem primeru – če zavezanec v javnosti napačno prikazuje odločitev Dursa. In prav to naj bi se zgodilo v primeru Jankovića in KLM, še pišejo današnje Finance.

Komentarjev 11
  • tralala 17:33 16.januar 2013.

    Ti poznaš samo Janševo različico. :) In kdo ste to 'VSI'?

  • tralala 17:20 16.januar 2013.

    pozabil si še:*klerikalni janšizem*:Imaš dve kravi. obe ti vzame vlada, jih zakolje. 3/4 obdrži, 1/4 gre Cerkvi. Kasneje za zakol kriviš Kučana. Narod pa na obroke umira.

  • Scott 17:10 16.januar 2013.

    Pri 50 stotinih začuda ni najdeno še nič?Preko 1000 t orožja iz letališča MB,vsi poznamo pogodbo o prodaji orožja kućan-Izetbegović,le kje je denar se ne ve in začuda ne raziskuje.?