Žurnal 24 Sobota, 25. oktober 2014, 21:37

  • Sob 4 do 12 °C
  • Ned 3 do 13 °C
  • Pon 2 do 13 °C
več na vreme.net

Ikea

4 komentarji

Po mesnih kroglicah nov škandal s tortico

Ikea je v 23 državah, kjer v svojih trgovinah prodaja mandljeve torte, že ustavila prodajo in sprožila preiskavo. Torta namreč vsebuje prekomerne količine koliformne bakterije.

T. K. / Stockholm / STA

 

Po aferi z mesnimi kroglicami, ki so jih že umaknili iz Ikeiinih restavracij, se soočajo z novo težavo. Tokrat so okrili bakterije v mandeljevih torticah. (Foto: Ikea )

Švedski proizvajalec pohištva Ikea se po aferi s konjskim mesom v mesnih kroglicah sooča z novim škandalom. Kitajske oblasti namreč trdijo, da so v mandljevih tortah, ki jih za restavracije pohištvenega velikana pripravljajo na Švedskem, našli prekomerne količine koliformne bakterije. Ikea je danes sporočila, da bakterija ni zdravju škodljiva.

Ikea je v 23 državah že ustavila prodajo tort in sprožila preiskavo, je za nemško tiskovno agencijo dpa dejala tiskovna predstavnica podjetja Ylva Magnusson.

"Torte nikoli niso dosegle naših trgovin," je dejala Magnussonova in dodala, da še preiskujejo, ali so bile torte poslane tudi v katero drugo državo.

"Obstajajo namigi, da je količina najdene bakterije nizka, vendar moramo izvedeti natančno količino in ugotoviti, kako je do tega prišlo," je še dejala.

Ikea je prejšnji teden s polic svojih trgovin v 25 državah umaknila mesne kroglice, v katerih so češke oblasti odkrile konjsko meso.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarji (4)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima