Šport > Nogomet
71 ogledov

Po odličnem delu zapustil klop

NK Krško Saša Despot
Tomaž Petrovič se je razšel s Krškim.

"Zame je Tomaž Petrovič najboljši trener sezone. Vem, kako težko je delati v tako majhni sredini, s tako malo denarja," je po zadnjem kolu slovenskega prvenstva dejal trener Domžal Luka Elsner. Krčani so bili pred sicer sezono glavni kandidati za izpad, a so na koncu sezone osvojili presenetljivo šesto mesto. Blesteli so predvsem v drugem delu, ko so tudi osvojili večino od 41 točk.

Po koncu sezone so krški klub že zapustili Luka Volarič in Luka Žinko, oba sta odšla v Domžale, odlični hrvaški branilec Šime Gregov pa se je preselil v Koper. V matični klub Maribor sta se tudi vrnila Dino Hotić in Robi Pušaver, ki sta kot posojena igralca spomladi igrala na stadionu Matije Gubca.

Po številnih odhodih svojih izbrancev, veliko igralcev je imela v Krškem pogodbe sklenjene le do konca sezone, se je za odhod odločil tudi trener Tomaž Petrovič. "Tako kot smo delali doslej, na dolgi rok ne gre. Takšne reči se v nogometu dogajajo. Bili so tudi različni pogledi na prihodnost. Spomini bodo ostali, ti so izjemno lepi," je dejal mladi posavski trener.

Ta je krški klub prevzel na začetku leta 2014, ga v naslednje pol sezone uspel obdržati v drugoligaški konkurenci, že naslednje leto pa ga je presenetljivo popeljal do prvega mesta v 2.SNL.

"V klubu smo si prizadevali, da bi ostal, kljub temu razumemo in spoštujemo njegovo odločitev," so v sporočilu za javnost zapisali pri krškem klubu.

"Tomaž, iskreno se ti zahvaljujemo. S tvojim prihodom je v klubu zapihal nov veter, nova energija, s katero si prebudil celotno člansko ekipo in vse, kateri smo ti oz. vsaj poskušali stopati ob strani. Želimo ti uspešno prihodnost v tvoji profesionalni karieri in da še naprej ostaneš prijatelj krškega kluba," so se od trenerja poslovili pri NK Krško.

Zahvalili so se tudi odhajajočim nogometašem: "Vsem igralcem se klub maksimalno zahvaljuje za njihov vesten, profesionalni pečat, ki so ga v klubu pustili predvsem v pomladnem delu prvenstva 2015/2016. Žal se klubu zaradi omejenih finančnih zmožnosti za nadaljevanje kariere v Krškem z njimi ni uspelo dogovoriti. Fantje najlepša hvala za vse in uspešno pot naprej. Veseli bomo vaših gostovanj v Krškem, da se ponovno srečamo! S pripravami na novo sezono in novim trenerjem ekipa začne 20.06.2016."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.